Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bolt, platformă europeană de transport, lansează Bolt Protect, pentru protejarea şoferilor şi a pasagerilor împotriva COVID-19

realitatea.net
taxi uber aplicatie

Bolt, platformă europeană de transport, lansează categoria Bolt Protect, care include autovehicule prevăzute cu un paravan protector, între bancheta din spate a pasagerilor şi scaunele din faţă, pentru a limita transmiterea COVID-19, informează un comunicat al companiei.

Potrivit sursei citate, această măsură de precauţie are scopul de a oferi o protecţie suplimentară pasagerilor şi şoferilor, precum şi reducerea posibilităţii de răspândire a virusului, potrivit agerpres.ro.

Citește și: După ce CCR a decis că eliminarea pensiilor speciale este neconstituțională, Rareș Bogdan pregătește o nouă ofensivă: Avem alte soluții

"În urma relaxării restricţiilor şi a înlocuirii stării de urgenţă cu starea de alertă, o parte dintre clienţii obişnuiţi ai platformei noastre îşi vor relua activitatea. Am folosit aceste săptămâni pentru a ne pregăti cât mai bine şi a lua măsuri de siguranţă suplimentare pentru protecţia lor. (...) Crearea acestei noi categorii, Bolt Protect, poate să ajute la reducerea riscului de răspândire a virusului şi nu implică niciun cost suplimentar pentru pasageri. Dar asta este doar una dintre măsurile de precauţie necesare dintr-o serie extinsă. De aceea, recomandăm cu tărie tuturor şoferilor şi pasagerilor noştri să urmeze sfaturile Ministerului Sănătăţii şi să-şi ia măsurile de sănătate necesare, la nivel individual", a declarat Cristian Sălceanu, country manager Bolt România.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, COVID-19 poate fi transmis de la persoanele infectate cu picături expulzate prin strănut sau tuse.

"Foliile de plastic de protecţie instalate între partea din faţă şi partea din spate a habitaclurilor automobilelor din categoria Bolt Protect ajută la limitarea fluxurilor de aer dintre şofer şi pasageri. Măsurile suplimentare includ ventilaţia corespunzătoare a maşinilor pe parcursul deplasărilor şi între acestea, precum şi curăţarea şi dezinfectarea periodică a mânerelor uşilor şi a locului din spate", se mai precizează în comunicat.

Citește și: Ultimă oră! După 15 mai se deschid Bisericile, dar mall-urile, restaurantele și terasele rămân închise

Totodată, Bolt a pus la dispoziţia şoferilor săi un ghid pas cu pas despre cum pot construi şi instala o folie de protecţie şi i-a instruit cu privire la ventilaţia şi curăţarea corespunzătoare a maşinii.

"Primii şoferi care respectă cerinţele noii categorii vor fi încurajaţi cu un bonus suplimentar la câştigurile lor", se menţionează în comunicat.

Bolt Protect este disponibil momentan doar pentru clienţii Bolt din Bucureşti. Pasagerii pot alege noua categorie atunci când comandă o maşină în aplicaţia Bolt. Numărul pasagerilor care folosesc noua categorie este limitat la 2, dat fiind că ei pot călători doar pe bancheta din spate. De altfel, acesta este şi numărul maxim de pasageri permis, conform reglementărilor în vigoare în ţară.

Citește și: Aproape de o nouă autostradă în România! Ludovic Orban a semnat contractul – Întârziere de 2 ani și jumătate

Bolt, cunoscută anterior ca Taxify, este cea mai mare platformă europeană de transport, care are drept scop să facă mobilitatea urbană mai uşoară, rapidă şi convenabilă. Bolt are peste 30 de milioane de utilizatori înregistraţi în peste 35 de ţări din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.