Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ: Cine 'l-a ÎNFUNDAT' la DNA pe șeful de la Malaxa

www.tolo.ro
Florin Secureanu

Procurorii au aflat de la o afaceristă care avea contracte cu spitalul Malaxa că i-a cumpărat fostului manager Florin Secureanu, trimis în judecată pentru corupţie, o limuzină pentru care ulterior a achitat taxele, impozitele şi amenzile de circulaţie. Povestea a fost confirmată chiar de fosta soţie a managerului de la Malaxa.

Laura Secureanu, soţia fostului manager de la Spitalul Malaxa, a dat o declaraţie de martor la DNA care nu-l favorizează deloc pe Florin Secureanu. Detaliile apar în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru delapidare şi luare de mită. Prejudiciul pe care acesta l-ar fi adus spitalului: 9,1 milioane de lei. Cazul a ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti. Laura şi Florin Secureanu au împreuă doi copii şi au divorţat în mai 2014, anunță Adevărul.

Citește și: SUPER-DISTINCȚIE primită de Iohannis în SUA: Cuvinte de LAUDĂ la adresa președintelui

Chemată la DNA pentru a da o declaraţie de martor în dosarul în care era cercetat soţul său, Laura Secureanu a confirmat la DNA că fostul său soţ a beneficiat de bunuri şi foloase achitate de societatea Danisim Forever, controlată de afacerista Eugenia Dumitru. În plus, ea a dat detalii cu privire la mai multe achiziţii făcute de această firmă în favoarea fostului soţ. Printre acestea se numără o limuzină GWM Hover, mai multe produse de construcţii, transferuri bancare, dar şi organizarea unor evenimente private.

Concret, Danisim Forever a fost furnizor de alimente la Malaxa din 2009. În mod ciudat, din 2010, a început să factureze către spital şi prestări de servicii de tip reparaţii şi întreţinere IT. Ancheta DNA a dezvăluit că în realitate aceste servicii erau fictive pentru a masca plata unor bunuri pe care societatea le achiziţiona la solicitarea lui Secureanu. Practic, procurorii au stabilit că veniturile înregistrate din prestările de servicii de reparaţii şi întreţinere IT, înscrise în facturile emise către Malaxa, reprezintă 100% din veniturile din prestări servicii realizate de această societate.

Citește și: Sebastian Ghiță anunță APOCALIPSA: Ce mesaje a transmis prin singurul politician care l-a vizitat

De aceea, Eugenia Dumitru este judecată la rândul ei pentru complicitate la delapidare. Ea a povestit la DNA că în 2010, atunci când la conducerea spitalului a venit Secureanu, acesta ar fi chemat-o la spital şi i-ar fi transmis că dacă doreşte continuarea relaţiilor comerciale cu spitalul va trebui să accepte unele „reguli şi condiţii”. Practic, Danisim Forever trebuia să achiziţioneze diverse bunuri, iar ca modalitate de recuperare a banilor astfel cheltuiţi i-a propus să emită facturi fictive de prestări servicii către spital. „Afacerea” a debutat în 2010, când firma a cumpărat peste 200 de cadouri în valoare de 20.000 de lei pentru angajaţii spitalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.