Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ Călin Popescu Tăriceanu vrea PACT PE JUSTIȚIE cu Klaus Iohannis, pe modelul Ponta - Băsescu: 'Știu ce vrem să-i spunem, dar nu pot să vă spun'

tariceanu iohannis

Dacă PSD nu a anunțat, încă, dacă merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis pe tema justiției, ALDE, prin vocea președintelui său, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că va onora invitația.

Tăriceanu e gata să semneze un pact cu Iohannis, cum a făcut Victor Ponta cu Traian Băsescu.

Citește și: Lovitură grea pentru Ion Țiriac! ‘Țeapă’ de milioane de euro

”Mi-aș dori ca președintele să ne spună ce preocurpări are, ce probleme vede. Vom contura un punct de vedere pe care îl vom prezenta președintelui. Nu aș refuza un pact cu președintele, dar depinde ce pune în el. Să punem și carne, și sare, și legume, și piper, și sare. Știu ce vrem să-i spunem președintelui mâine, dar nu pot să vă spun în această seară. Adică nu poate un pact să vizeze o bucățică. Nu știu dacă această idee aparține președintelui, dacă va solicita așa ceva, dar punctul nostru de vedere e ca statul de drept înseamnă a avea respectarea drepturilor cetățenilor.

Un lucru este foarte clar: statul de drept înseamnă a avea în centru cetăţeanul şi drepturile lui. Garantarea drepturilor şi libertăţilor trebuie făcute de cadrul legislativ şi de instituţii. Asta înseamnă statul de drept. Dacă statul de drept înseamnă protocoale, servicii de informaţii, procurori, judecători, o filieră nesănătoasă, atunci poziţiile noastre nu au cum să coincidă. Mi-aş dori să găsim un teren comun de discuţie şi de înţelegere. Cred că ăsta este scopul unor astfel de consultări. Sau, în fine, poate preşedintele nu vrea să ne spună nimic şi doreşte de la noi să spunem ce vrem să facem în continuare.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la Digi 24.

Citește și: Lovitură pregătită de Pro TV pentru Antena 1-Ce show va lansa și ce cuplu neașteptat de prezentatori au ales .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.