Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bomba care aruncă în aer TAROM: Șpagă pentru concedii medicale (înregistrare)

În ultimii ani, Tarom a cheltuit milioane de euro pe compensaţiile încasate de însoţitorii de zbor şi personalul tehnic în timpul concediilor medicale. Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, în ziua anunţului demiterii fostului manager TAROM, Christian Heinzmann, preciza că peste 25% din personalul tehnic de la TAROM a înregistrat concedii medicale şi că această cifră nu a întâlnit-o în nicio companie de stat sau privată.

George C., angajat al companiei TAROM, a avut curajul să înregistreze discuţia pe care a purtat-o cu reprezentantul Sindicatului Naţional Tehnic TAROM referitor la dosarul medical.

„În 23 decembrie 2010 am avut un accident de muncă şi în urma concediului medical mi s-a cerut o taxă 10% pentru depunerea dosarului de asigurare. În anul 2012 am avut întindere de ligamente la piciorul stâng. Și în acest caz mi s-a cerut un procent de 10%. Menţionez că nu am fost de acord să le dau acele sume de bani. În 2013, am avut ruptură de tendoane la mâna stângă. Din acel moment au început problemele cu sindicatul. Domnul Mihai V. a început să mă ameninţe că dacă nu îi dau sumele restante, procent din sumele rezultate pe aceste medicale, nu îmi dă drumul la ultimul medical. În urma acestor presiuni am hotărât să înregistrez, în vara anului 2013, o discuţie cu Mihai V. la sediul TAROM, într-una din încăperile atelierului Echipament Salvare pentru a avea o dovadă în acest sens. Pentru că am refuzat să le dau 600 de dolari, ameninţările s-au concretizat în momentul perioadei de măriri salariale din 2013, atunci sindicatul mi-a tăiat din salariul negociat, pentru a se răzbuna”, ne-a declarat angajatul TAROM căruia i s-au cerut bani pentru dosarul medical. Potrivit acestuia, încă din vara anului 2013 a fost depusă o plângere la DNA împotriva sindialistului, între timp pensionat, dar nesoluţionată până în prezent. „Am depus înregistrarea la DNA şi am dat o declaraţie”, a spus George C. pentru Revista Capital.

Înregistrare dintre angajatul TAROM şi sindicalistul care cere 600 de dolari

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.