Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ Codrin Ștefănescu anunță că PSD CEDEAZĂ în fața UDMR: 'Înțelegem problema. Facem tot ce este necesar'

Inquam Photos / Octav Ganea
codrin stefanescu

Secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că problema pe care o ridică UDMR cu privire la situația cimitirului din Valea Uzului trebuie obligatoriu soluționată, prin implicarea autorităților locale și a Guvernului.

Citește și: Decizie SURPRIZĂ luată de soția lui Mihai Constantinescu - Soluția DISPERATĂ la care recurge

„Facem tot ce este necesar ca lucrurile să fie normale acolo. Să vedem care este de fapt problema, cum s-a ajuns la un astfel de incident. Când vorbim despre morții oricui este o chestie sfântă. Toate locurile în care sunt îngropați strămoșii, indiferent ai cui, sunt foarte importante pentru toate comunitățile și prin urmare trebuie să luăm toate măsurile ca să nu se mai întâmple așa ceva. PSD a fost întotdeauna partidul care a luat poziție și s-a implicat, atunci când au fost scandaluri legate de profanarea de morminte, când a fost scandalul cu profanarea cimitirului Evreiesc. Am cerut tot timpul și anchete în sensul acesta. Astfel de lucruri sunt sfinte”, a afirmat Codrin Ștefănescu, joi, pentru MEDIAFAX.

Secretatul general al PSD a adăugat că trebuie să se implice și ministrul de Interne Carmen Dan pentru a vedea ce s-a întâmplat la nivel local.

„Înțelegem problema pe care ai ridicat-o cei de la UDMR și tot ce înseamnă oficialități locale trebuie să găsească un nivel de cooperare și să rezolve această problemă. Când vorbim despre morții unei comunități trebuie să vorbim cu respect și trebuie să găsim tot timpul soluții fiabile. Mai ales când vorbim despre cimitire în care sunt îngropați oameni care au avut un rol în istorie. Fiecare trebuie să își respecte morții. Este o chestiune care trebuie obligatoriu rezolvată la nivel local de către autorități și trebuie să se implice puțin și cei de la Guvern în sensul acesta. Trebuie să se implice și ministrul de Interne să vadă ce s-a întâmplat și cei care se ocupă de administrația publică locală”, a conchis Ștefănescu.

Reacția social-democratului vine după ce UDMR anunță suspendarea protocolului de colaborare cu coaliția PSD-ALDE până la soluționarea situației cimitirului din Valea Uzului.

UDMR nu va susține, începând de joi, nicio inițiativă sau măsură a Guvernului, iar până la soluționarea situației cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare între UDMR și coaliția PSD-ALDE rămâne fără obiect, anunță Uniunea.

„În condițiile în care nu a fost nimeni tras la răspundere până acum pentru distrugerea și profanarea mormintelor soldaților maghiari din cimitirul din Valea Uzului, respectiv pentru incitare la ură interetnică. La fel, autoritățile nu s-au sesizat din oficiu nici în legătură cu abuzul primarului din Dărmănești, care a contribuit la escaladarea evenimentelor. În pofida solicitării noastre ferme, Guvernul nu a întreprins măsurile necesare pentru a preveni agravarea situației, deși acest lucru este datoria autorităților și a coaliției PSD-ALDE. (...) Începând de astăzi UDMR nu va susține nici o inițiativă sau măsură a Guvernului. Până la soluționarea situația cimitirului din Valea Uzului protocolul de colaborare între UDMR și coaliția PSD-ALDE rămâne fără obiect”, se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.