DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Bomba de la București, un fâs peste Ocean? Sau nu? / COMENTARIU

pixabay
boom

Foarte curios! Mai întâi, șeful consilierilor lui Donald Trump anunță o dezvăluire de mari proporții privind actele de corupție ale familiei Biden la București. După care însuși Donald Trump, cu doar câteva ore înaintea ultimei confruntări în direct cu contra candidatului său democrat, confirmă că va ataca acest subiect. Și totuși nu a suflat o vorbă. Între timp, presa din România s-a inflamat pe acest subiect. Inclusiv eu m-am inflamat. Să se fi fâsâit marea bombă?

Luat la întrebări pe această temă, președintele Klaus Iohannis a făcut joi pe niznaiul. Afirmând că nu știe niic pe margine acestui subiect. Al acetlor și faptelor de corupție pe care familia Biden le-ar fi făcut în România, în complicitae cu fostul ambasador al Sattelor Unite a Bucresti, Mark Gitenstein. O reacție cel puin stranie. Pentru că în calitate de președinte al României, ar fi avut obligația să se informeze în ultimele zile. Nu fiindcă s-ar fi pronunțat pe acest subiect presa autohtonă. Pe care o ignoră și o disprețuiește. Ci pentru că înalți oficiali de la Casa Albă au atacat acest subiect. Dar asta e. Iohannis a preferat să rămână mut. Probabil pentru a u se pune rău cu iden, în eventualitatea în care acesta va câștiga. Sau poate nici măcar nu-l interesează marea corupție din România, atâta timp cât nu poate fi utilizată ca un levier împotriva adversarilor politici.

Să revenim însă în Statele Unite. Rămâne un mister egat probabi de strategia de campanie faptu cî în ultimul moment Donald Trump s-a răzgândit. Și nu a utilizat informațiile de care a anunțat că dispune împotriva adversaului său Joe Biden privind proveniența unei părți din averea sa ca efect al unor afaceri sulfuroase în România. Poate că intenționează să scoată această armă letală mai târziu. Poate că enunțul făcut cu câteva ore mai înainte și neconfirmat în cursul dezbaterii a fs doar o pistă falsă menită sî-i dea bătăi de cap inutile lui Joe Biden înainte cu câeva ore de ultime confruntare. Cine știe? Tainele lupte pentru Casa Albă sunt mari, iar secretele atunci când ies la lumină, ies la lumină după mulți ani.

Eu mă aștept – și din acest motiv în analiza de ieri mi-am luat și cuvenitele rezerve – ca această armă, în măsura în careveste cu adevărat letală, va fi utiizată într-una din zilele următoare. Într-o dezbatere pe mai multe teme de interes național, bomba, dacă este bombă, ar fi putut să se fâsâie. Ea ar fi explodat mai degrabă la Bucrești, decâ peste Ocean. În schimb nu este delc exclus ca detonarea acesteia într-una dintre publicațiile de mare tiraj din Statele Unite favorabilă lui Donald Trump, să-și producă efectul scontat. Și să-i tragă în ultimul moment de sub picoare lui Joe Biden covorul spre Casa Albă. Vom vedea. Până atunci însă, mă sperie literalmente lipsa totală de reacție a președintelui Klaus Iohannis. Să nu-i fi pus la dispoziție serviciile nicio informație pe această temă? Sau tăcerea sa are o cu totul altă explicație?

Un comentariu de Sorin Roșca Stănescu, jurnalist

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.