Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBA de la Loteria Română. Sistemul la un pas de prăbușire în timp ce investițiile noi zac nefolosite. Pierderi colosale la buget/ DOCUMENTE/ REACȚIA Loteriei

loto

Loteria Română este una din cele mai profitabile companii ale României. Numai că deși profiturile care vin spre Bugetul național sunt impresionante sistemul pe care funcționează compania de peste 20 de ani este la un pas să cedeze. În acest caz a fost nevoie de investiții masive - ele s-au făcut, dar noul sistem care a costat aproximativ 7 milioane de EURO zace nefolosit de mult timp.

UPDATE: În urma acestui articol Loteria Română a emis un Drept la Replica pe care îl prezentam în integralitate la sfârșitul articolului.

SURPRIZĂ: 85% dintre votanții PNL și MRÎ și 70% dintre votanții USR se opun căsătoriei între persoane de același sex

Motivul pentru care Noul sistem nu a intrat în vigoare este unul INCREDIBIL - conducerea Loteriei Române nu a alocat niște sume infime pentru achiziționarea de role necesare funcționării noilor terminale.

Proiectul a început în anul 2015 și trebuia finalizat la 12.07.2018 conform Diagamei Gant din data de 20.11.2017 semnată de Liviu Ristoscu, manager proiect informatic. Contractul privinde terminalele a fost semnat în 20.12.2017, prin urmare era cunoscut faptul că terminalele vor avea nevoie de role și cu toate acestea, banii nu au fost prinși în buget.

Proiectul nu este gata în prezent, însă:

Echipa de implementare a primit inclusiv prime de finalizare în valoare de 241,500 lei (vezi doc)

EXCLUSIV - Prima reacţie a lui Adrian Zuckerman, avocatul nominalizat de Trump pentru funcţia de ambasador în România

content-image

La data de 23 iulie 2018, Liviu Ristoscu înaintează un document către Directorul general că proiectul este finalizat (vezi doc).

content-image

content-image

Direcția logistică înaintează un document cptre Directorul general în 19.07.2018 că nu există role de hârtie pentru noile terminale și că suma de 1.593.602 + TVA nu este bugetată pe anul 2018 (vezi doc).

content-image

content-image

În aceste condiții sistemul folosit de Loteria Română este tot cel vechi și există posibilitatea reală ca ”vaca” cu mulți bani a statului să se prăbușească. Sistemul Loto este în funcțiune de 20 de ani și există informații credibile că în acest moment deja vechiul sistem nu mai funcționează în peste 100 de agenții Loto din cele 1900 existente în țară - asta ar însemna o pierdere de aproximativ 800.000 EURO pe lună pentru CNLR SA.

Și mai grav ar fi ca după 3 ani în care au fost investiți aproximativ 8 milioane de EURO în noul sistem, CNLR riscă în orice moment să nu mai poate funcționa (6 din 49, JOKER, 5 din 40).

____

REACȚIA LOTERIEI ROMÂNE:

Referitor la articolul aparut in publicatia dvs. on-line, „STIRI PE SURSE”, astazi, 27.07.2018, va rugam sa publicati, tot in cursul zilei de astazi, urmatorul drept la replica:

In articolul semnat de doamna Denisa Miron, colaborator al „STIRI PE SURSE”, cu titlul „BOMBA de la Loteria Română. Sistemul la un pas de prăbușire în timp ce investițiile noi zac nefolosite. Pierderi colosale la buget/ DOCUMENTEse fac afirmatii care aduc grave prejudicii de imagine institutiei noastre. Aceste afirmatii/concluzii personale ale doamnei Denisa Miron, asumate de publicatia dumneavoastra, pot genera importante pierderi financiare care afecteaza astfel componenta de interes public national a activitatii desfasurata de C.N. „Loteria Romana” S.A. Institutia noastra isi rezerva dreptul de a actiona pe cale legala in vederea apararii imaginii si credibilitatii sale.

Documentele atasate, prin care se doreste intarirea afirmatiilor din cuprinsul articolului, fac parte din argumentele trunchiate, scoase din context, metoda prin care semnatara articolului dezinformeaza opinia publica, inducand ideea ca C.N. „Loteria Romana” S.A. se afla intr-o situatie de colaps. Datele financiare ale companiei nu confirma sub nicio forma afirmatiile din cadrul articolului, inclusiv rapoartele trimestriale, toti indicatorii financiari fiind in crestere, sumele virate catre bugetul de stat fiind intr-o dinamica pozitiva.

Implementarea noului sistem loteristic, pana la sfarsitul anului, reprezinta prioritatea managementului companiei, iar acest lucru a fost facut public, in nenumarate randuri, de catre conducerea insitutiei. Acest proces presupune un grafic de implementare, respectiv mai multe etape. Pana la acest moment C.N. „Loteria Romana” S.A. a parcurs toate etapele necesare pentru a-si asigura atingerea obiectivului propus.

Loteria Romana, una dintre cele mai vechi institutii romanesti, continua procesul de modernizare, venind in intampinarea jucatorilor cu cele mai noi tehnologii care respecta cele mai riguroare standarde de securitate si integritate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.