Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBA de la Spitalul de Arși: au surplus de buget, dar nu cheltuie banii

spitalul de arsi pacient viermi urechi cap ceafa

După incendiul de la Colectiv, când mulți pacienți s-au ales cu infecții în spitale, și după imaginile cu bărbatul căruia îi umblau viermii pe arsurile extrem de grave, iată că aflăm o nouă bombă de la ”Spitalul de Arși” din Capitală. Conducerea spitalului are bani prevăzuți în buget pentru investiții, dar nu îi cheltuie. Recordul este anul trecut, când au reușit să cheltuie 44% din bugetul anual, iar condițiile în spital sunt absolut deplorabile.

Citește și: Poliţia acţionează în cazul Spitalului de Arşi: Audieri după imaginile cu pacienţi mâncaţi de viermi

„Nu este posibil ca după şase luni de la Colectiv să nu fi învăţat nimic. Situaţia în care suntem acum este rezultatul lipsei de viziune, al lipsei de acţiune asupra acestui spital”, spunea, ieri, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Lipsa de viziune de care vorbeşte este, de fapt, un incredibil de prost management. Potrivit surselor Capital, în ultimii 10 ani, direcţiunea Spitalului n-a fost în stare nici măcar să cheltuie bugetul alocat pentru investiţii, nicidecum să ceară mai mulţi bani pentru modernizare, informează Capital.

Spre exemplu, anul trecut, aveau un buget alocat pentru investiţii de 10 milioane de lei. Dar din el au cheltuit doar puţin peste 4,4 milioane, adică în jur de 44%. Nici măcar jumătate din bani. Iar ca să vă faceţi o idee de cât de prost au ştiut să dezvolte activitatea unităţii sanitare unde lucrau, vă spunem şi că aceste 4,4 milioane de lei sunt cea mai mare sumă cheltuită de şefii Spitalului de Arşi pe investiţii din ultimii 10 ani!

În 2011, au făcut „investiţii” de doar 530.000 de lei, iar în 2009, de doar 190.000 de leiÎn anul 2014 au cheltuit din sumele alocate pentru investiţii doar 685 de mii de lei, dintr-un buget de câteva milioane de lei.

În anul 2010 au cheltuit aproape 2,6 milioane de lei din sumele alocate pentru investiţii. În 2007 şi 2008 au cheltuit puţoin peste 900 de mii de lei pentru investiţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.