Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bombă de la Twitter: Cine e liderul care i-a tăiat fața lui Joe Biden în clasamentul celor mai influenți politicieni!

CNN
Joe Biden

Premierul Indiei, Narendra Modi, preşedintele SUA, Joe Biden, şi cel al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, ocupă primele trei locuri, în această ordine, într-un clasament al celor mai influenţi 50 de lideri mondiali pe Twitter în anul 2022, a anunţat firma Twiplomacy, o platformă care, începând din 2012, urmăreşte îndeaproape avansul diplomaţiei digitale, transmite EFE.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ocupă locul 7 în acest clasament dominat de lideri din America Latină. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, ocupă poziţia a 12-a, în timp ce cancelarul german Olaf Scholz se află pe locul 48 al celor mai influenţi lideri mondiali pe Twitter.

Într-un comunicat emis miercuri, Twiplomacy a explicat că a elaborat un nou algoritm de clasificare pentru a identifica influenţa pe Twitter a unei liste concrete de utilizatori.

Analizând datele din intervalul 2 octombrie 2021 - 30 septembrie 2022, algoritmul Twiplomacy a alocat o pondere adaptată unor indicatori precum menţiuni, postări, redistribuiri de postări, amploare, opinii, "îmi place" şi numărul de persoane care urmăresc un anumit cont.

Apoi, Twiplomacy a aplicat variabile suplimentare precum genul, vârsta sau vechimea în funcţie, pentru a da context, a compara şi a înţelege mai bine factorii care influenţează clasamentul.

Într-un moment în care noua conducere a Twitter, după achiziţionarea reţelei de către magnatul Elon Musk, face ca viitorul diplomaţiei digitale să devină incert în această reţea, "un lucru continuă să fie clar: nu se poate elimina socialul din reţele, nici măcar pentru oamenii politici".

În comunicatul său, Twiplomacy a notat că "primele trei locuri din acest clasament revin liderilor cu o mare personalitate, influenţă geopolitică şi un mare număr de urmăritori la nivel naţional, factori care determină importanţa pe care un lider mondial o are pe platforma" Twitter.

Un loc fruntaş în clasamentul elaborat de Twiplomacy nu se traduce neapărat printr-o cotă mare de popularitate a acestor lideri pe plan intern, remarcă Twinplomacy, care menţionează că mai multe personalităţi clasate pe primele locuri în clasamentul său se confruntă cu provocări la adresa leadership-ului lor în propria lor ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.