Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ din Guvern: SGG susține că reprezentanţii cultelor religioase sunt de acord cu menţinerea măsurilor dispuse de autorităţi

Basilica.ro
Sfânta Cruce

Reprezentanţii cultelor religioase au susţinut, într-o întâlnire de lucru, în format videoconferinţă, organizată de Secretariatul de Stat pentru Culte, că trebuie menţinute măsurile dispuse de către autorităţi prin care slujbele religioase se pot desfăşura simultan atât în interiorul, cât şi în afara lăcaşurilor de cult, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară specifice.

Potrivit unui comunicat de presă al SGG, la întâlnirea desfăşurată miercuri, cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului şi al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, au participat conducători şi reprezentanţi ai cultelor religioase şi ai autorităţilor publice centrale cu atribuţii în combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Citește și: Ludovic Orban îi răspunde lui ÎPS Teodosie: ‘Nu se interzic slujbele. Ele se organizează în anumite condiţii, pentru că este zonă carantinată’

"Reuniunea şi-a propus ca prin dialog deschis să fie găsite soluţiile cele mai bune care să răspundă atât nevoilor de protejare a sănătăţii publice, cât şi a celor religioase ale credincioşilor. Astfel, pentru perioada anotimpului rece, perioadă în care se celebrează una dintre cele mai importante sărbători creştine, Naşterea Domnului, reprezentanţii cultelor religioase au susţinut că trebuie menţinute măsurile dispuse de către statul român prin care slujbele religioase se pot desfăşura simultan atât în interiorul, cât şi în afara lăcaşurilor de cult, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară specifice", se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte campania de informare asupra măsurilor dispuse de către autorităţi, reprezentanţii cultelor şi-au reafirmat disponibilitatea de a sprijini activităţile de informare publică, deoarece numai prin solidaritate şi exemplu personal se poate trece cu bine peste această perioadă de pandemie, conform comunicatului.

Citește și: Fotografie de ultim moment! Marcel Vela, imagine cu leul apărut în videoclipul lui Dani Mocanu

În context, secretarul de stat Raed Arafat a apreciat implicarea cultelor religioase în ceea ce priveşte respectarea măsurilor sanitare specifice acestei perioade marcate de răspândirea virusului SARS-CoV-2, iar în ceea ce priveşte anumite chestiuni punctuale, referitoare la unele măsuri dispuse de autorităţile locale şi unele practici medicale din anumite localităţi, a adresat cultelor religioase rugămintea ca acestea să-i fie transmise prin intermediul Secretariatului de Stat pentru Culte.

În comunicat se arată că, la rândul său, secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a exprimat şi de această dată grija Guvernului şi a premierului Orban pentru aprofundarea dialogului cu reprezentanţii cultelor şi pentru comunicarea eficientă a măsurilor dispuse în această perioadă, în consultare permanentă cu aceştia.

Citește și: Raluca Turcan, un nou val de critici dure la adresa PSD: ‘A lăsat Guvernul PNL fără mijloace legale de protecție a sănătății publice’

Totodată, secretarul de Stat pentru Culte, Victor Opaschi, a mulţumit reprezentanţilor cultelor religioase pentru disponibilitatea de a fi implicate activ prin susţinerea unor acţiuni comune cu autorităţile publice în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi a dat asigurări că Secretariatul de Stat pentru Culte îşi va pune şi în continuare întreaga expertiză în slujba garantării şi protejării libertăţii religioase a cetăţenilor şi persoanelor rezidente de pe teritoriul României.

Nu în ultimul rând, s-a convenit ca următoarea reuniune dintre reprezentanţii cultelor religioase şi ai autorităţilor publice centrale să aibă loc săptămâna următoare, în vederea analizării propunerilor de măsuri ce vor fi adoptate în perioada imediat următoare.

Citește și: Mutare spectaculoasă făcută de Kaufland România, la final de 2020! Până la sfârșitul lunii noiembrie, toți angajații vor primi acest bonus .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.