Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBA ÎCCJ - Şeful SRI ar putea fi audiat într-un dosar instrumentat de DNA

eduard hellvig

Eduard Hellvig, directorul SRI, ar putea fi audiat în instaţă, în calitate de martor, pe tema evenimentelor din vara anului 2012, când USL a încercat să-l demită pe preşedintele Traian Băsescu.

Dosarul Referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, instrumentat de DNA, este în faza de judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, cel care a coordonat campania pentru referendum, a fost trimis în judecată săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Avocatul lui Liviu Dragnea, Marian Nazat, a cerut audierea premierului Victor Ponta şi a 18 coordonatori județeni ai PSD care s-au ocupat de campania pentru referendumul din 2012. Ponta şi o parte dintre liderii PSD au fost deja audiaţi în calitate de martori, dar lucrurile s-ar putea să nu se oprească aici.

În faţa instanţei, Ponta a amintit şi de rolul PNL la referendum. Coordonatorul campaniei din partea liberalilor a fost Eduard Hellvig, actualul director al SRI. Potrivit Antena 3, acesta ar putea fi chemat la ÎCCJ pentru a depune mărturie în dosarul lui Liviu Dragnea.

Vezi AICI detaliile Dosarului Referendumului!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.