Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ în cazul Sorinei: Procurorii de la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie NU i-au dat pașaportul

spynews.ro
baia de arama

Paşaportul Sorinei, fetiţa din judeţul Mehedinţi adoptată de soţii Săcărin, care deţin cetăţenie română şi americană, nu a ajuns de la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie a Parchetului General la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Dolj, organul emitent, pentru a putea fi eliberat, potrivit Agerpres.

"Nu am primit paşaportul, se află la Secţia Specială, acolo unde a fost trimis şi am văzut din presă că va fi înaintat către serviciul nostru, care este organul emitent, în vederea eliberării. Trebuie precizat că orice cerere pentru eliberarea paşaportului se poate depune la orice serviciu din ţară, indiferent de locul de domiciliu. Paşaportul face dovada cetăţeniei, este un document cu care te poţi deplasa oriunde în lume şi puţini ştiu că este proprietatea statui român, chiar dacă o persoană plăteşte taxa de eliberare: cetăţeanul român beneficiază doar de dreptul de a-l folosi", a declarat joi, şeful Serviciului pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Dolj, Codrian Prichici.

Citește și: Gabriela Firea aruncă bomba: Analizez și o candidatură independentă de PSD la prezidențiale

Magistraţii Judecătoriei Slatina au respins, joi, solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina. Instanţa din Slatina a respins şi cererea soţilor Săcărin privind obligarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie să remită exemplarul original al paşaportului Sorinei. Soluţia pronunţată joi de Judecătoria Slatina este executorie, însă poate fi atacată cu apel în termen de cinci zile de la comunicare.

Citește și: Dezvăluirea momentului! Pe mâinile cui a ajuns afacerea cu care s-a îmbogățit Dan Barna din bani publici

"Respinge ca neîntemeiată cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale formulată de Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în contradictoriu cu pârâţii-reclamanţi Săcărin Ramona Elena şi Săcărin Gabriel şi cu pârâta Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. Respinge cererea reconvenţională formulată de pârâţii-reclamanţi Săcărin Ramona Elena şi Săcărin Gabriel în contradictoriu cu Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Statul Român, prin Ministerul Finanţelor Publice, privind obligarea la plata sumelor de bani pretinse prin cererea reconventională, ca fiind rămasă fără obiect. Respinge ca neîntemeiată cererea completatoare la cererea reconvenţională formulată de pârâţii-reclamanţi Săcărin Ramona Elena şi Săcărin Gabriel privind obligarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie să remită exemplarul original al paşaportului minorei S.S. Executorie. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, acesta urmând a se depune la Judecătoria Slatina", se arată într-un comunicat al Judecătoriei Slatina, privind sentinţa pronunţată în cazul menţionat.

Citește și: Lovitură pentru Klaus Iohannis! Decizie atomică a CCR

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat luni că paşaportul fetiţei din Baia de Aramă a fost oprit de un procuror al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie pentru că existau indicii că documentul ar fi fost obţinut "prin metode nu tocmai legale".

"În momentul în care a fost retras paşaportul au existat anumite indicii că ar fi fost obţinut prin mijloace nu tocmai legale. Mai multe nu pot să vă spun. În momentul de faţă s-au rezolvat mai multe dintre aceste aspecte. În perioada următoare veţi vedea rezultatul. Nu a fost nimeni pus sub învinuire sub acest aspect, dar atunci au existat date şi indicii privind nereguli existente la momentul eliberării paşaportului", a explicat Licu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.