Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ în dosarul ARAD! Între două CERTURI au picat pe ambientale un ministru PSD şi un şef de organizaţie - Numele grele vehiculate în discuţii înregistrate

wall-street.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

Procurorii DNA au documentat pretinsele fapte de corupţie comise de membri PSD Arad tehnic, astfel că au rezultat interceptări şi convorbiri ambientale care scot laiveală dedesubturile afacerilor de culise din partid şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri.

Astfel anchetatorii arată în dosar un episod din 26 august în care Bogdan Munteanu s-a întâlnit cu Cristian Horgea şi cu Mircea Lucaciu, la terasa Tenis Pro fi (Baza UTA) din municipiul Arad, unde au purtat discuţii despre implicaţiile politice ale numirii în funcţia de şef al Departamentului Venituri din cadrul D.P.R.P. Timişoara a lui Lucaciu Mircea.

Citeşte şi: EXCLUSIV! PSD Arad 'decapat' de DNA în numai jumătate de an - Denunțul a venit în iunie iar martorul e sub protecție - surse

Munteanu Bogdan s-a arătat resemnat pentru faptul că va trebui să fie destituit funcţie, arătând că este dispus să renunţe la acea funcţie dacă interesele partidului o cer: „Ce să zic!? Acuma, asta este. Dacă trebuie...” în acel moment Ispravnic Cristian a intervenit spunând că va face schimb de posturi cu Lucaciu Mircea, consecinţa fiind cea a reducerii veniturilor salariale: faci pasu’ în locu’ lu‘ Mircea, ăla o fi serviciu ... iacă pierzi cât pierzi la salar, nu-i nicio ...” ceea ce denotă că, indiferent de intervenţia lui Cuc Răzvan pentru înlăturarea din funcţie a lui Munteanu Bogdan, exercitarea influenţei de către Horgea Cristian, Ispravnic Cristian şi Căprar Dorel Gheorghe de a-1 promova în această funcţie pe Lucaciu Mircea a fost pusă în aplicare.

Munteanu Bogdan a încercat atunci să îşi explice care ar fi nemulţumirile celor din partid la adresa sa, care să fi determinat schimbarea din funcţie, bănuind că există suspiciunea că sumele de bani primite de el ca urmare a comiterii faptelor de corupţie sunt predate Organizaţiei P.S.D. Giurgiu, şi nu celei din Arad: „Da ’ ăsta înseamnă că el tot trăieşte cu idea că eu fac cu ăsta şi le duc la Giurgiu...” Ispravnic Cristian a confirmat că aşa este, arătând că ministrul transporturilor i-ar fi reproşat că a dat curs influenţelor exercitate de Niculae Bădălău, preşedintele Organizaţiei Judeţene P.S.D. Giurgiu, pentru angajarea în cadrul D.R.D.P. Timişoara a unor persoane susţinute de acesta: „Păi, şi cu angajările era convins c-am adus acolo om de-a lu ’ Bădălău. Când i-am trimis toate angajările semnate, ştampilate, nu aşa...i-am trimis oficial. Să vadă ... ui ... ultima angajare o fost în decembrie, cu data de 3 ianuarie. înţelegi ? Cineva i-o spus că eu am angajat oameni de-ai Iu ’ Bădălău. Na, spune tu mă!”, se arată în dosar.

Ulterior, în aceeaşi zi, mai arată anchetatorii, Crristian Ispravnic i-a spus telefonic şi lui Lucaciu că a transmis deja documentele pentru numirea lui Mirel Pascu în funcţia de şef al Departamentului Juridic, afirmând că şefa Departamentului de şi el că Răzvan Cuc ar fi reproşat că sumele de bani obţinute din comiterea infracţiunilor de corupţie sunt predate facţiunii PSD Giurgiu, cu care el se află în conflict: „Dar Grasu’ aşa o zis atunci Ia ... [neinteligibil]... I-o zis pă faţă : «Ce, bă, că voi faceţi şi-i duceţi lui Bădălău şi lui Mina!» ”, potrivit documentelor STIRIPESURSE.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.