Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ ÎN PNL: 31 de filiale cer convocarea de urgență a Consiliului Național Extraordinar pentru discutarea activității conducerii

www.hotweek.ro
pnl dosar sector

După cum v-am informat în ultima perioadă, neputința liderului liberal de a aduce partidul la guvernare a inflamat foarte mult spiritele în PNL.

Rareș Bogdan, acuzații INCENDIARE: Valeriu Steriu a primit 50.000 de euro pentru trecerea la PSD

Ultima șansă irosită de Orban, și anume moțiunea de cenzură, a aruncat partidul in derizoriu. PNL a devenit, prin șeful său, tinta favorită a ironiilor politice, de la Victor Ponta la Kelemen Hunor, și de la Călin Popescu Tăriceanu la Liviu Dragnea.

Disperarea liberalilor vine în contextul lipsei de perspectivă a partidului în a fi alternativa reală la PSD, a putea coaliza opozitia și a accede la putere.

Mai mult, scăderea în sondaje este dublată și de revolta primarilor dezamăgiți de hotărârile Centrului.

Citește și: Klaus Iohannis a SEMNAT decretul de revocare al Laurei Codruța Kovesi .

Rând pe rând, demisii răsunătoare, precum Ilie Bolojan sau Florin Roman, sau plecări spre ALDE, precum ale unor foarte vechi liberali, ca Popa sau Nicoară, au încins spiritele din partid.

Greii PNL, mai mult sau mai puțini vizibili, ne -au vorbit despre dezamăgirea cruntă a filialelor privind incapacitatea de negociere a celui pe care l-au ales în fruntea lor.

"Niciodată din 1990 și până azi, nu s-a pomenit ca timp de un an, să ratezi 4 șanse de a intra la guvernare: 2 momente când trebuia doar să propună un premier, și 2 moțiuni de cenzură, când trebuia să coaguleze în jurul său toți opozanții lui Dragnea, de peste tot. Este rușinos pentru cel mai vechi partid al țării, un partid care a contat enorm in istoria României, să devină ținta glumelor din politică, simbolul neputinței și al superficialității" argumentează unul dintre cei mai vechi parlamentari PNL iminenta debarcare a șefului din Modrogan 1.

Un șef de filială ardeleană este revoltat: "Echipa tehnocrată a lui Orban este formată din oamenii lui Cioloș, iar asta se vede. Dancă, Violeta Alexandru și alții au fost demnitari în guvernul lui Dacian, pe care noi l-am sprijinit atât, iar rezultatele s-au văzut. Mi-e jenă de comportamentul tip USR, de mitinguri cu 80 de persoane, de lozinci sforăitoare, la finalul cărora ne ridiculizează, pe bună dreptate, Hunor."

Se pare că nici percepția de la nivel local nu e mai bună: "La mine în județ, PSD are aproape trei sferturi din primarii de comune, iar pe restul, în loc să îi ținem aproape, măcar să vadă că luptăm pentru ei, în îndepărtăm prin gesturi ca decizia din BEx cu pensiile primarilor. Poate Ludovic nu știe, dar în țară nu exiști fără primari" acuză un președinte de organizație din Sud.

SONDAJ CURS - Încrederea în personalități: Iohannis conduce autoritar, Dragnea în cădere liberă. Cioloș, Oprea și Ponta în creștere

Toate acestea au condus la exprimarea publica a nemultumirilor. Ultimul care a facut-o, presedintele PNL Maramures Ionel Bogdan, este acum amenintat de Orban cu sanctionarea.

In fata acestor nemultumiri, 31 de presedinti de filiale au hotarat sa ceara organizarea urgenta a unui Consiliu National Extraordinar, solidarizarea cu opiniile exprimate de presedintele PNL Maramures si discutarea activitatii presedintelui PNL si strategia pentru revenirea partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.