Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bomba lui Băsescu despre Ponta e nimic pe lângă ce dezvăluie acum Monica Macovei

Subiectul ofițerului acoperit pare să-și fi atins apogeul. Acuzațiile lui Traian Băsescu la adresa lui Victor Ponta i-a încântat pe adversarii premierului, în timp ce partenerii lui îi cer dovezi concrete președintelui. Cu un așa-zis ofițer acoperit descoperit, Monica Macovei are și ea o dezvăluire tot despre Ponta și tot din domeniul serviciilor secrete pe care o redăm mai jos.

”Ce îl leagă pe Victor Ponta de Ovidiu Tender? Ce îl leagă pe fostul ofițer acoperit și avocat de fostul sponsor al serviciilor secrete din regimul Iliescu?

UN EPISOD UITAT

Actualul premier, președinte al PSD și candidat la Președinția României l-a apărat în 2006, ca avocat, pe omul de afaceri Ovidiu Tender, sponsor al serviciilor secrete de pe vremea regimului Iliescu.

Deși era parlamentar și legea nu îi permitea să pledeze ca avocat în cazuri de corupție, fraudă sau spălare de bani, în 2006 Victor Ponta a insistat să îmbrace roba și să îl apere pe omul de afaceri Ovidiu Tender. Tender fusese arestat preventiv pentru o fraudă de peste 43 de milioane de dolari.

Avocatul Victor Ponta a fost chiar muștruluit de Inspecția judiciară a CSM pentru că a obstrucționat justiția în cazul Tender. Inspectorii CSM au stabilit că avocații lui Tender, Gheorghiță Mateuț și Victor Ponta, au încercat în iulie 2006 să împiedice judecarea cererii DIICOT de prelungire a arestării preventive a lui Ovidiu Tender în termenul legal de 30 de zile.

“Apărătorii inculpatului au recurs la toate căile posibile, fără a ține cont că, prin comportamentul lor, eludează legea, instigă la nerespectarea legii și la încălcarea oricăror norme de deontologie profesională”, se arată în nota Inspecției judiciare.

Inspectorii au sesizat Baroul București, însă lucrurile au rămas fără urmări. Până la urmă, judecători nu i-au mai permis lui Ponta să pledeze pentru Tender pe motiv de incompatibilitate și a fost nevoit să se retragă din proces.

Cine e Ovidiu Tender?

Ovidiu Tender a sponsorizat în 2002 reuniunea de la Snagov a serviciilor secrete din țările NATO organizată de fostul consilier prezidențial Ioan Talpeș și ofițerul NATO, olandezul Willem Matser. Un an mai târziu, Matser a fost arestat pentru spălare de bani proveniți din traficul cu droguri columbiene.”, a scris Macovei pe o rețea de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.