Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bomba lui Iohannis :'Deocamdata nu exista nici un indiciu ca e vorba de un plagiat'

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că a discutat cu procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre posibilul plagiat în cazul lucrării sale de doctorat, arătând că nu are motive de îngrijorare şi că Parchetul General trebuie să rezolve foarte repede această speţă.

‘Am vorbit scurt cu doamna Kovesi, însă nu cred că este ceva special de comunicat aici. Am întrebat-o cum vede acele acuzaţii, mi-a reiterat că domnia sa nu se simte vinovată cu nimic şi atunci am plecat destul de lămurit din discuţie’, a spus şeful statului.

El a precizat că Parchetul General trebuie să rezolve foarte repede această speţă.

‘În această chestiune am avut o discuţie cu procurorul general, pe care l-am rugat ca, în virtutea atribuţiilor domniei sale, să se ocupe ca această cercetare să se facă cu celeritate’, a subliniat Iohannis.

Şeful statului a susţinut că nu a discutat despre raportul în cazul lucrării de doctorat a procurorului şef al DNA.

‘Nu am stat să discutăm astfel de detalii. Asta este treaba altora să lămurească această chestiune’, a arătat el.

Întrebat dacă se impune o demisie a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, Iohannis a răspuns: ‘Nu cred că trebuie să vorbim despre o demisie atâta timp cât deocamdată cel puţin nu există niciun indiciu că ar fi un plagiat acolo. Sigur, în măsura în care lucrurile iau altă turnură se poate relua discuţia, dar deocamdată nu am motive de îngrijorare’.

Întrebat despre afirmaţiile lui Traian Băsescu potrivit cărora Laura Codruţa Kovesi i-ar fi ameninţat cu arestări pe membri ai Guvernului dacă se reia cercetarea pe lucrarea sa de doctorat, Iohannis a spus: ‘Vreţi să reiau expunerea cu fanteziile electorale (ale lui Traian Băsescu – n.r.). Nu am auzit niciodată ceva în acest sens şi mi se pare total neverosimil’.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.