Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ pentru mitingul din 10 august: Federația Românilor de Pretutindeni a anunțat că NU MAI ORGANIZEAZĂ protestul

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Inquam miting pro-DNA

Primăria Capitalei anunță că Federația Românilor de Pretutindeni a informat instituția, în urmă cu câteva zile, că nu va mai organiza mitingul pe 10 august, subliniind că organizatorul încearcă să inducă ideea că a primit un răspuns negativ de la autorități, deși protestul a fost deja aprobat.

DOCUMENTUL emis de Primăria București poate fi consultat AICI

„Primăria Municipiului București a înregistrat, în data de 1 august 2018, o adresă transmisă prin e-mail, prin care Federația Românilor de Pretutindeni informează că renunță la organizarea mitingului din data de 10 august, din Piața Victoriei.

Citește și: Românii și-ar putea lua adio de la voucherele de vacanță! Bogdan Trif a vorbit despre asta

Prin această scrisoare, Federația ignoră cu bună-știință faptul că protestul a fost autorizat, așa cum s-a comunicat public, și încearcă să inducă ideea că a primit doar o negație la solicitarea de a organiza aceasta manifestație. (...) Primăria Municipiului București a aprobat organizarea mitingului, găsind soluția pentru siguranța participanților: întrucât cererea viza organizarea unui miting cu 1.000.000 de participanți în Piața Victoriei, un spațiu insuficient pentru un număr atât de mare de oameni, aprobarea a survenit numai după ce, în colaborare cu instituțiile de resort, a fost stabilită extinderea spațiului destinat adunării publice în cauză”, au precizat reprezentanții Primăriei Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Citește și: Știa că vine pesta porcină? Gestul suspect făcut de fiul lui Liviu Dragnea

Primăria Capitalei remintește, de asemenea, că a comunicat inițial că, în urma întrunirii Comisiei de avizare a solicitărilor de avizare a cererilor pentru organizarea și desfășurarea adunărilor publice, cererea de organizare a mitingului din 10 august nu putea fi soluționată favorabil, așa cum era enunțată, întrucât încălca prevederile articolului 2 din Legea nr. 60/1991 republicată privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.

„Pentru a discuta condițiile în care adunarea poate avea loc în deplină siguranță și cu respectarea legislației în domeniu, Primăria Capitalei a invitat, ulterior, organizatorul la o întâlnire comună cu reprezentanții tuturor instituțiilor responsabile de ordinea, liniștea publică și siguranța cetățenilor. Organizatorul a transmis, la acea dată, că nu poate lua parte la această ședință de lucru din cauza imposibilității de a reveni în țară. Decizia Comisiei a fost de a autoriza mitingul, cu condiția ca zona anunțată inițial să fie extinsă și cu arterele adiacente. După întrunire, când i s-au comunicat rezultatele întrevederii, organizatorul a anunțat telefonic că va veni în data de 10 august să ridice protocolul aprobat”, mai spune Primăria Capitalei.

Citește și: EXCLUSIV! Am aflat cât plătește fiul lui Liviu Dragnea doar pentru închirierea salonului unde va avea loc nunta sa .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.