Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBA Rise Project: Tatăl europarlamentarului ALDE Ramona Mănescu, 'om de paie' în afacerile retrocedărilor

RAMONA MANESCU - DUPA 20 DE ANI - PROTV - 2013

Rise Project a publicat, miercuri, o anchetă prin care îl prezintă pe tatăl europarlamentarului Ramona Mănescu, Mihai Bolboceanu, ca fiind un pensionar care se împrumuta pentru o Dacie, însă jurnaliștii susțin că prin conturile sale au trecut aproape 4 milioane de euro.

Potrivit Rise Project, tatăl Ramonei Mănescu, Mihai Bolboceanu (fost tehnician din marina militară), ar fi „om de paie”, adiccă un „personaj obscur, pierdut într-un ocean de anonimitate, împins în față pentru a-i ascunde pe adevărații beneficiari ai marilor tunuri financiare”, conform Mediafax.

„Era unul dintre membrii acelei caste ascunse, de la vârful societății, pe care lumea o intuiește, fără să o poată vedea, a îmbogățiților peste noapte. (...) Într-un singur an, 2009, își cumpărase trei apartamente de lux! Două pe malul mării, lângă panglica de nisip a plajei din Constanța, iar unul la munte, față în față cu linia de sosire a pârtiei din Predeal. Plătise pentru ele circa 870.000 de euro”, arată investigația celor de la Rise Project.

În sursa citată se precizează că tatăl lui Mănescu și-a permis să cumpere imobilele deoarece „plonjase în paradisul de afaceri al mafiei retrocedărilor”, el fiind împins în față.

Citește și: FORFOTĂ în PSD - Declarațiile GREILOR social - democrați despre OUG pe amnistie și grațiere .

„Fusese folosit de fiica sa, europarlamentarul Ramona Mănescu, și de ginere, Rareș Mănescu, în operațiunea de preluare, contra unor sume derizorii de bani, a mai multor drepturi succesorale referitoare la niște terenuri foarte întinse din București. Erau drepturile succesorale ale unor familii care pretindeau că fuseseră expropriate în epoca totalitară și care nu reușiseră să își recupereze pământurile de la stat. Imediat însă după ce „Mișu” Bolboceanu preluase drepturile lor, terenurile – neretrocedate ani la rând, la cererea unor oameni simpli – fuseseră restituite. Câteva săptămâni sau luni mai târziu, în plin boom imobiliar, Bolboceanu le vânduse pe piața liberă, cu un profit de 3,7 milioane de euro”, mai spun jurnaliștii de la Rise Project.

Ramona Mănescu a fost europarlamentar PNL până în anul 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.