Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ Unul dintre cei mai controversați milionari a fost ELIBERAT

breaking news

Unul dintre cei mai controversați și cunoscuți milionari ai României a fost eliberat din pușcărie! Milionarul Ioan Niculae a fost eliberat, vineri, din penitenciarul Găeşti, potrivit România TV. Judecătorii de la Tribunalul Dâmboviţa au acceptat argumentele apărării, care susţine că omul de afaceri este un deţinut-model, un cetăţean care s-a reabilitat.

Ioan Niculae le-a spus judecătorilor de la Tribunalul Dâmboviţa că este un deţinut-model şi implicat în toate activităţile penitenciarului, că şi-a însuşit lecţia privării de libertate pentru faptele sale de corupţie şi că este pe deplin reabilitat. Totodată, Niculae a adus ca argument faptul că şi-a îndeplinit fracţia obligatorie de pedeapsă: o treime din condamnarea de 2 ani şi 7 luni.

Citește și: PANICĂ la Paris: Turnul Eiffel a fost învăluit în fum / VIDEO

Ioan Niculae a scris mai multe cărţi, după gratii, pentru reducerea pedepsei. "Tribunalul Dâmboviţa constată că există suspiciuni cu privire la posibilitatea condamnatului de a elabora cinci lucrări ştiinţifice, de câte o sută dar şi peste o sută de pagini într-un timp foarte scurt alocat în penitenciar de numai 74 de ore şi 45 de minute", explică judecătorii de la Tribunalul Dâmboviţa, potrivit adevarul.ro.

"Numai lecturarea lucrărilor ştiinţifice scrise de autori străini care au constituit surse de inspiraţie necesită un timp mai îndelungat decât cel alocat de către condamnat la elaborarea lucrărilor ştiinţifice, chiar şi pentru persoane cu titluri universitare. Multe lucrări ce au stat la baza inspiraţiei pentru elaborarea lucrărilor ştiinţifice nu se găseau în bibliotecile din penitenciare", se precizează în motivarea magistraţilor.

Citește și: Atentatul de la Nisa. Analiza in 10 puncte

Decizia instanţei a fost luată ţinându-se cont de ordonanţa de urgenţă privind suspendarea articolului de lege care prevedea ca persoanele condamnate care elaborează lucrări ştiinţifice obţin 30 de zile de libertate. "Considerăm că cele 150 de zile câştigate ca urmare a elaborării a celor cinci lucrări ştiinţifice de către condamnat nu mai pot fi luate în considerare la calculul pedepsei executate, ca urmare a dispoziţiilor legale în acest sens", mai spun judecătorii.

În dosarul "Mită la PSD", în 2 aprilie 2015, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat pe Ioan Niculae la doi ani şi şase luni de închisoare, pe Gheorghe Bunea Stancu la trei ani de închisoare, pe Gheorghe Teodorescu şi Viorel Bărac la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Citește și: Trista premonitie despre camioane a domnului Calvar

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.