Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ: Vacanțele lui Ponta, finanțate de mafia gunoaielor? MAE, înțesat de persoane dubioase (presa)

umbra susta

Dupa un an si jumatate de ancheta ca la carte, ofiterii sub acoperire ai FBI l-au saltat pe Dumitru Martin, unul dintre „baronii” gunoaielor, dupa ce acesta a incercat sa-l mituiasca cu un milion de dolari pe un ofiter superior al Air Force. In tot acest timp, nici procurorii anticoruptie din Romania nu au stat cu mainile in san, reusind sa destructureze cealalta parte a familiei Martin, cea care controleaza holding-ul Polaris, unul dintre marii jucatori de pe piata gunoaielor, operatiune soldata deja cu trimiterea in judecata a deputatului PSD, Eduard Martin, relatează National.

eduard Ponta, plimbat de „mafia gunoaielor” la Miami!

Dumitru Martin si Eduard Martin (foto) sunt acuzati de dare de mita in diverse anchete

Insa marea surpriza de-abia de acum inainte poate veni, cele doua anchete paralele de pana acum putand fi contopite intr-un nou caz, unul care va zgudui din temelii atat clasa politica de la noi, cat si diplomatia romaneasca, la cel mai inalt nivel. Si asta pentru ca increngaturile transpartinice ale celor care au facut miliarde de euro din afacerile cu gunoi ajung pana la consulatele Romaniei din New York si Chicago. Iar din cate reiese din informatiile intrate in posesia noastra, atat oamenii Laurei Codruta Kovesi, cat si agentii americani ai FBI-ului, intre care exista de altfel o excelenta relatie de colaborare, au serioase dubii privind adevaratul motiv al „vacantei” petrecute de Victor Ponta la Miami, pe cand acesta era inca premierul Romaniei.

martin dumitru1 Ponta, plimbat de „mafia gunoaielor” la Miami!

Dumitru Martin

Iar unii dintre cei monitorizati in aceasta ampla operatiune se pare ca se laudau cu relatiile pe care le au la varful guvernului, astfel ca nu ar fi avut nicio mustrare in a plimba „moastele” lui Ponta prin America, doar pentru a gaja astfel „lipelile” de lobby pe care le incercau cu disperare la oficialitatile de peste Ocean.

Nepoata Oana, la New York

Ancheta FBI, in cadrul careia doi ofiteri sub acoperire s-au intalnit, de nenumarate ori, cu mituitorii romani de la Polaris – holding-ul controlat de influenta familie constanteana Martin, cu puternice conexiuni in Partidul Social Democrat –, a fost, desigur, una spectaculoasa.

baza Ponta, plimbat de „mafia gunoaielor” la Miami!

Baza americana de la Mihail Kogalniceanu a fost „tinta” traficului de influenta al celor de la „Polaris”

Fie si daca ne referim strict la crearea unui cont bancar „momeala” in care Dumitru Martin a virat 100.000 de dolari din transa totala a spagii de un milion de dolari, suma promisa pentru „deturnarea” contractului de depozitare a containerelor de la baza militara americana de la Mihail Kogalniceanu. Iar in timp ce anchetatorii americani monitorizau la sange gruparea „Polaris” in timpul vizitelor capilor acesteia in SUA sau la Budapesta, in Romania, DNA reusea sa dea la randul sau o alta lovitura grea „mafiei gunoaielor”, prin trimiterea in judecata, pentru mituirea lui Radu Mazare cu opt milioane de euro, a deputatului pesedist Eduard Martin. Insa, dupa cum sustin sursele noastre, Dumitru si Eduard, unchi si nepot, nu sunt singurii membrii ai familiei Martin aflati sub lupa anchetatorilor in aceasta ancheta, care se anunta drept una dintre cele mai spectaculoase derulate pana acum. Pentru ca sotia lui Eduard Martin si, implicit, nepoata mituitorului inhatat de FBI este Oana Aurora Martin, nimeni alta decat actuala sefa a sectiei consulare a Consulatului General al Romaniei la New York.

la cafea Ponta, plimbat de „mafia gunoaielor” la Miami!

De-abia dupa ce a fost surprins intr-o cafenea pe aeroportul din Miami, Victor Ponta a recunoscut ca se afla in vacanta in SUA

Cu ani in urma, aceasta era directoarea de audit a Cancelariei fostului premier Calin Popescu Tariceanu, perioada in care Vlad Stoica era consilierul si, totodata, mana sa dreapta. Anii au trecut si, odata cu venirea la putere a USL-ului si instalarea la Palatul Victoria a lui Victor Ponta, „rocada” politica obisnuita in gruparile transpartinice s-a produs si Vlad Stoica a ajuns seful Cancelariei premierului. Iar fosta sa sefa, Oana Aurora Martin, a fost recompensata cu o importanta functie diplomatica la Consulatul Romaniei din New York, unde conduce chiar sectia consulara.

Nepotul Andrei, la Chicago

Oana consul1 Ponta, plimbat de „mafia gunoaielor” la Miami!

Oana Aurora Martin, sotia deputatului Eduard Martin, este sefa sectiei consulare a Consulatului Romaniei la New York

Insa „combinatiile” de la Cancelaria premierului Ponta continuau intr-un ritm ametitor in perioada in care aceasta era condusa de acelasi Vlad Stoica. Pentru ca secretarul general al Guvernului, temutul „nene” Ion Morar, si-a implantat nepotul, pe Andrei Rusu, in cadrul Cancelariei, pe postul de consilier personal al premierului Victor Ponta. Iar din aceasta postura, junele Andrei a coordonat marea combinatie de cateva milioane bune de euro, invartita pe spatele bugetului Ministerului Sanatatii, prin care s-au „papat” fondurile europene alocate pentru „scolarizarea” asa-numitilor „manageri de calitate”. Plus ca si-a bagat nasul in actiunea de acreditare a spitalelor din tara, cele in care mor oamenii cu zile, si, desigur, a incasat sume uriase de bani pentru consultanta. Dupa ce s-au speriat insa ca DNA a intrat pe firul afacerii cu aceste cursuri sanitare, protectorii consilierului personal al lui Victor Ponta l-au trimis pe Andrei Rusu la Consulatul General al Romaniei la Chicago. Acolo unde nepotul unei alte „tinte” a DNA, fostul SGG al Guvernului, Ion Morar, s-a pricopsit cu ditamai functia diplomatica de secretar 1 si coordonator al Biroului de promovare comerciala si economica a Romaniei. Astfel ca de reprezentarea intereselor si promovarea comerciala a Romaniei intr-o mare parte a Statelor Unite ale Americii se ocupa nepoata Oana si nepotul Andrei, ale caror familii sunt prinse sub tirul incrucisat al mai multor anchete transfrontaliere de coruptie! Asa ca nici nu prea ar mai avea rost sa ne miram de rezultatele diplomatiei romanesti de peste Ocean…

Ca pe moaste!

In vara anului trecut, FBI monitoriza cu maxima atentie negocierile ajunse la punctul culminant dintre un ofiter american de la Baza Aeriana Travis a armatei SUA si reprezentantii firmei romanesti Polaris, care incercau „sa impuste” un contract de 10,35 milioane de dolari, pentru transportul si depozitarea containerelor pentru fortele americane de la Aeroportul Mihail Kogalniceanu.

miami 11 Ponta, plimbat de „mafia gunoaielor” la Miami!

Miami

Iar negocierile dintre investigatorii americani sub acoperire si membrii familiei Martin pare sa fi fost deblocate tocmai atunci, dupa o perioada de poticnire, din moment ce peste doar o luna, la 11 septembrie, Dumitru Martin si ofiterul american au semnat atat un contract de aprovizionare militara a bazei Travis, cat si alte doua contracte menite sa ascunda mita. Si se pare ca anchetatorii romani, dar si cei americani, iau acum tot mai in serios verificarea „la sange” a pistei privind vizita neanuntata a premierului Victor Ponta in SUA, la inceputul lunii august. Atunci cand, fara sa anunte public, a dat o fuga la Miami, motivand ulterior ca acea vacanta l-ar fi costat mai putin decat una la Mamaia. Numai ca, unii dintre membrii „mafiei gunoialor” din Romania se pare ca s-ar fi laudat cu influenta uriasa pe care o are inclusiv la varful guvernului. Iar structurile de informatii vor afla daca „reteta succesului”, reprezentata de numirea unor „prieteni” pe la consulate si apoi „blindarea” acestora cu hartii oficiale de sustinere sau recomandare pentru diverse firme de casa, a functionat si in acest caz. Pentru ca, „torpilati” de anchetele DNA din Romania, multi baieti destepti au incercat sa-si mute „combinatiile” in strainatate, inclusiv peste Ocean. Si de ce nu ar fi facut-o, mai ales daca ar fi avut la dispozitie si o „retea diplomatica” de sprijin, aidoma unei veritabile „panze de paianjen”, la nivelul consulatelor? Pentru ca, in fond, sa nu uitam ca si Ionut Bazac a primit o hartie guvernamentala oficiala la mana pentru a-si promova afacerile in domeniul Formulei 1. Desigur, ramane de vazut care este „granita” intre aceste actiuni oficiale de promovare si „lipelile de lobby” banuite de catre anchetatori. Care vor acum sa afle daca Ponta a fost pur si simplu in vacanta sau a fost cumva plimbat „ca moastele”, pentru eventuala girare a unei operatiuni ilegale de lobby din partea „mafiei gunoielor”.

Telefonul de peste Ocean

Iata insa ca aceste coincidente din jurul misterioasei vizite particulare a lui Victor Ponta in SUA, tocmai in perioada in care unii dintre principalii sponsori ai PSD tratau peste Ocean un contract fabulos, par sa fi fost luate in serios de reprezentantii administratiei SUA. Ceea ce ar si intari informatia vehiculata tot mai insistent ca, afland ca numele premierului ar putea aparea in ancheta FBI-ului, partenerii strategici ar fi dat telefonul decisiv care l-ar fi convins pe Ponta sa cedeze la „vocea strazii”. Si sa-si dea astfel, surprinzator chiar si pentru cei mai apropiati colaboratori ai sai, demisia din fruntea guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.