Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bombardamente intense în Herson și Zaporojie, inclusiv asupra unor cartiere rezidențiale. Armatele combatante se acuză reciproc

politico.eu
razboi

Cel puţin trei persoane au fost ucise duminică în bombardamente ruse asupra unor cartiere rezidenţiale din oraşul ucrainean Herson (sud), au indicat autorităţile locale citate de AFP, scrie Agerpres.

În acelaşi timp, autorităţile instalate de Moscova au afirmat că patru persoane au fost ucise şi cinci rănite de un atac ucrainean asupra unui pod de cale ferată, în municipalitatea Melitopol din regiunea Zaporojie, au consemnat AFP, EFE şi Reuters.

"Artileria inamică a lovit zone rezidenţiale din oraş", a transmis pe reţelele sociale administraţia din Herson, adăugând că au fost lovite un spital, o şcoală, o staţie de autobuz, o poştă, o bancă şi imobile de locuit.

Trei oameni au murit şi alţi şase au fost răniţi, a adăugat sursa.

La rândul său, liderul administraţiei proruse din Zaporojie, Evgheni Baliţki, a acuzat Ucraina că a comis "o lovitură cu lansatoare de rachete multiple Himars împotriva unui pod feroviar" aflat în lucru în momentul respectiv. Patru lucrători au fost ucişi şi cinci răniţi, a menţionat acesta.

Rusia controlează partea de sud şi centru din Zaporojie, nu şi nordul, unde se află capitala regională. Potrivit responsabililor ruşi, atacul asupra podului a avut loc în apropierea oraşului Melitopol, aflat sub controlul forţelor ruse din martie anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.