Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bombardamente israeliene asupra pozițiilor Hamas din Fâșia Gaza, după uciderea unui militar israelian

fasia gaza

Armata israeliană a bombardat, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, poziţii militare din Fâşia Gaza, după ce un militar israelian a fost împuşcat mortal de un militant al mişcării fundamentaliste Hamas, informează site-ul Ynetnews.com şi cotidianul Haaretz.

Un militar israelian a fost ucis vineri după-amiază de un lunetist al mişcării islamiste Hamas, într-un incident produs în zona Kissufim, la frontiera Israelului cu teritoriul palestinian Fâşia Gaza, confork mediafax

În replică, aviaţia militară şi tancuri israeliene au bombardat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă cel puţin 25 poziţii ale organizaţiei Hamas. Printre obiectivele distruse în bombardamente se numără un comandament militar Hamas din zona Khan Yunis, depozite de armament, poligoane şi elemente de infrastructură.

Potrivit unor surse medicale palestiniene, cel puţin patru militanţi din cadrul Brigăzii Izz ad-Din al-Qassam, aripa militară a mişcării Hamas, au fost ucişi. Alţi aproximativ 120 de palestinieni au fost răniţi.

Trei rachete au fost lansate spre teritoriul israelian, două fiind interceptate de sistemele antiaeriene. A treia rachetă a căzut pe un câmp. În plus, combatanţi Hamas au lansat dispozitive explozive spre militari israelieni, la frontiera cu Fâşia Gaza. Niciun militar nu a fost rănit în aceste atacuri.

După câteva ore de confruntări, mişcarea Hamas a anunţat că a ajuns la un armistiţiu cu armata israeliană. "Datorită eforturilor Egiptului şi Naţiunilor Unite, am ajuns la restabilirea calmului între Israel şi facţiunile palestiniene", a declarat Fawzi Barhoum, purtătorul de cuvânt al Hamas, citat de agenţia Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.