Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bombardamente la granița cu România! S-a dat mesaj Ro-Alert

playtech.ro
ro alert

Bombardamente la granița cu România! S-a dat mesaj Ro-Alert

Autorităţile au emis, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un mesaj RO-Alert de avertizare a populaţiei din nordul judeţului Tulcea privind riscul de cădere a unor obiecte din spaţiul aerian. ”Nu au fost apeluri care să semnaleze căderea unor obiecte în apropierea locuinţelor ori a zonelor populate”, a transmis ISU Tulcea.

Ce spune ISU Tulcea

”În cursul nopţii trecute, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis un mesaj RO-Alert pentru localităţile din zona de Nord a judeţului Tulcea prin care a informat populaţia că există riscul de cădere a unor obiecte din spaţiul aerian. Mesajele RO-Alert au drept scop informarea populaţiei cu privire la modul de comportare în asemenea situaţii, recomandarea de păstrare a calmului şi măsuri de autoprotecţie”, a anunţat, duminică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea.

Totodată, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, a fost înregistrat un apel la numărul unic de urgenţă 112 prin care o persoană a solicitat informaţii în urma primirii mesajului RO-Alert.

”Nu au fost apeluri care să semnaleze căderea unor obiecte în apropierea locuinţelor ori a zonelor populate”, a precizat ISU Tulcea.

Şi în noaptea de 9/10 februarie, autorităţile române au transmis mesaje RO-Alert în judeţele Tulcea şi Galaţi pentru a avertiza populaţia asupra posibilelor căderi ale unor resturi de drone, după ce Rusia a atacat din nou porturile din Ucraina. Atunci, aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Turce, de la Feteşti, au fost ridicate în aer pentru a verifica spaţiul aerian, nefiind raportate pătrunderi neautorizate.

Atac masiv al armatei ruse

Forțele aeriene ucrainene au doborât în cursul nopții 31 din cele 34 de drone Shahed lansate de Rusia asupra regiunilor Poltava, Nikolaiev, Dnipropetrovsk, Zaporijie și Herson și în zone aflate în apropiere de granița cu România.

Regiunea Donețk a fost vizată de patru rachete ghidate S-300, a anunțat pe Telegram comandantul forțelor aeriene ucrainene, Nikola Oleșciuk. Dronele care au căzut în regiunile Dnipropetrovsk și Zaporojie au avariat infrastructura energetică.

Totodată, și capitala Kiev a fost ținta atacurilor rusești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.