Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bombardamente ucrainene în Luhansk - Rușii vorbesc despre cel puțin 10 morți în rândul civililor

gdb.rferl.org
HIMARS rachete

Zece oameni ar fi fost ucişi în oraşul Alcevsk din autoproclamata Republică Populară Luhansk în urma unor bombardamente ucrainene, susţin separatiştii propruşi citaţi de agenţia oficială de stat TASS.

Potrivit unui reprezentant al forţelor de securitate din regiune, atacul a fost întreprins cu un lansator multiplu de rachete HIMARS şi ar fi lovit un cămin pentru refugiaţi.

"Zece persoane au murit în urma bombardamentelor HIMARS din Alcevsk de către trupele ucrainene. Printre morţi se numără şi refugiaţi, acei oameni care au plecat din oraşele şi raioanele de pe linia frontului din republică, dar militarii de la Kiev i-au găsit şi aici cu HIMARS-ul lor", a declarat oficialul citat de TASS.

Potrivit forţelor proruse, şase rachete HIMARS au fost lansate spre Alcevsk la ora 05:55. Ulterior, primăria din Alcevsk a declarat că lovitura forţelor armate ucrainene a vizat dormitoare locuite de refugiaţi.

Pe de altă parte, în regiunea Doneţk au continuat bombardamentele, în timp ce luptele din estul Ucrainei sunt în plină desfăşurare, scrie CNN.

În oraşul Bahmut, asediat de luni de zile de forţele ruse, au fost lovite o clădire administrativă, un cămin şi o clădire rezidenţială, a declarat Pavlo Kirienko, şeful administraţiei militare din regiunea Doneţk. Nu au existat victime, a adăugat el.

Bahmut şi zona din jur sunt scena unora dintre cele mai crâncene lupte de la începutul războiului. Oraşele învecinate Soledar şi Ceaşiv Iar au fost, de asemenea, vizate de bombardamentele ruseşti, a declarat Kirilenko, adăugând că Kurahove şi Hostre au fost ţinta unor atacuri ce au avariat o grădiniţă, patru clădiri înalte şi şapte case particulare.

De asemenea, bombardamentele ucrainene au rănit două persoane în oraşul Doneţk, potrivit Comitetului rus de anchetă. Bombardamentele au vizat cartierul Voroşilovski, potrivit lui Aleksei Kulemzin, şeful administraţiei oraşului. Bombardamentul ar fi lovit Biserica Naşterea lui Hristos, care "s-a prăbuşit parţial", potrivit sursei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.