Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bombardamentele efectuate de guvernul sirian și trupele rusești în ultimul bastion al opoziției din Siria au provocat moartea a 1.300 de oameni

siria bombardamente

Bombardamentele efectuate de guvernul sirian și trupele rusești în ultimul bastion al opoziției din Siria au provocat moartea a 1.300 de oameni și a dus la strămutarea a aproximativ un milion de la începerea atacurilor susținute din luna aprilie, potrivit observatorilor internaționali, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Rareș Bogdan îi toacă mărunt pe liderii PSD: Acestor biete viețuitoare li se pare o chestiune firească .

Cifrele prezentate miercuri de Observatorul Siria, o organizație caritabilă cu sediul la Londra, au arătat de asemenea că în urma bombardamentelor în nord-vestul provinciei Idlib și în împrejurimi au murit 304 copiii și 11 mmebrii ai echipelor de salvare, relatează cotidianul The Guardian.

Președintele sirian Bashar al-Assad și aliații săi ruși au inițiat atacuri aeriene și o campanie terestră împotriva militanților opoziției siriene pe 26 aprilie.

”Odată cu apropierea iernii, situația este foarte rea în tabere. Cei care au venit recent locuiesc sub copaci, fără adăposturi sau corturi pentru a se proteja”, a declarat Ahmad Arafat, șeful unei organizații pentru protecția copiilor din Idlib.

Citește și: A apărut dovada! Documentul care lovește direct în Viorica Dăncilă

Cel puțin 11.500 de atacuri aeriene au fost lansate de atunci, inclusiv folosirea a peste 460 de bombe cu dispersie și 1.280 de bombe artizanale, ilegale conform reglementărilor din dreptul internațional, care au fost folosite pentru a ataca infrastructura civilă, precum școli și spitale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.