Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bombardiere NATO au interceptat 5 avioane rusești în apropierea Letoniei

avion

Bombardiere NATO au fost ridicate marti de la sol pentru a intercepta cinci avioane militare ruse în spatiul aerian al Marii Baltice în apropierea frontierei cu Letonia. Autoritatile letone au indicat ca, în aceeasi zi, au fost detectate doua nave de razboi ruse si un submarin nu departe de granita maritima a Letoniei, relateaza miercuri publicatia ucraineana Cenzor.ua.

Bombardiere ale patrulei aeriene au fost trimise la 16 iunie pentru interceptarea în Marea Baltica, în apropierea granitei cu Letonia, a cinci avioane - IL-20, A-50, AN-26 si doua MiG-31 - apartinând Federatiei Ruse', mentioneaza un comunicat al fortelor militare letone postat pe contul lor de Twitter.

'În zona economica exclusiva a Letoniei, la 27 de mile marine de granita sa maritima, fortele armatei nationale au identificat o corveta rusa din clasa Parchim, nava de însotire Bira si un submarin din clasa Kilo', se afirma în acelasi comunicat.

Din ianuarie pâna în aprilie 2015, potrivit Ministerului Apararii leton, nave de razboi rusesti au fost detectate în apropierea frontierei maritime letone de mai mult de 30 de ori. O activitate la fel de intensa în regiunea baltica desfasoara si aviatia militara rusa. În 2014, conform datelor NATO, avioanele Aliantei au fost mobilizate pentru interceptarea de aparate rusesti de trei ori mai mult decât cu un an în urma.

Pe fondul intensificarii activitatilor militare ruse în Marea Baltica, Letonia, Lituania si Estonia au decis sa-si consolideze cooperarea în domeniul apararii si sa creasca de trei ori finantarea pentru politia aeriana a NATO.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.