Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bombardierele B-1 au făcut prăpăd în Irak și Siria: americaniii au lansat din ele o ploaie de bombe asupra milițiilor pro-iraniene

palmspringsairmuseum.org
b-1

Bombardierele B-1 ale Forţelor Aeriene au fost printre avioanele americane care au lansat atacuri vineri în Irak şi Siria, a declarat un oficial din domeniul apărării pentru CNN, scrie news.ro.

B-1 este un bombardier greu cu rază lungă de acţiune care poate desfăşura arme de precizie şi de non-precizie.

Echipajele bombardierelor care au zburat din SUA au efectuat un zbor non-stop, a declarat vineri lt. generalul Douglas Sims, directorul Statului Major Întrunit.

SUA sunt „foarte încrezătoare” în precizia loviturilor asupra ţintelor miliţiilor pro-iraniene a spus Sims, referindu-se la bombardierele B-1. „Indicaţiile iniţiale sunt că am lovit exact ceea ce am vrut să lovim, cu o serie de explozii secundare asociate cu muniţia şi locaţiile logistice”, vizate SUA, a spus el.

Sims a spus că SUA s-a aşteptat să existe victime atunci când şi-au ales ţintele.

„Ştim că există militanţi care folosesc aceste locaţii”, a spus el. „Am lansat aceste lovituri în seara asta cu ideea că probabil că vor exista victime asociate cu oamenii din interiorul acestor unităţi”, a precizat el.

Casa Albă: Atacurile aeriene asupra a șapte obiective din Irak și Siria au fost un succes

Atacurile aeriene asupra a șapte obiective din Irak și Siria au fost un succes, spune Casa Albă. SUA afirmă că atacurile aeriene au avut loc pe parcursul a aproximativ 30 de minute și au vizat trei locații din Irak și patru din Siria, informează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, a declarat: "Forțele militare americane au lovit peste 85 de ținte la șapte locații utilizate de Corpul Gardienilor Revoluției Islamice din Iran și de grupurile militante pe care le sponsorizează. Trei dintre aceste locații se află în Irak. Patru dintre ele se află în Siria”.

"Numeroase avioane, inclusiv bombardiere B-1, trimise din Statele Unite, au fost implicate în această operațiune, trăgând peste 125 de muniții ghidate de precizie în decurs de aproximativ 30 de minute".

Facilitățile vizate au inclus centre de comandă și control, precum și clădiri de cartier general și centre de informații, instalații de depozitare a rachetelor, dronelor și facilități logistice. Aceste ținte au fost selectate cu atenție pentru a evita victimele civile și pe baza unor dovezi clare și incontestabile că au avut legătură cu atacurile asupra personalului american din regiune, conform Sky News.

"Departamentul Apărării se află în primele etape de evaluare a pagubelor provocate de luptă, dar credem că loviturile au fost un succes".

Potrivit lui John Kirby, Casa Albă nu știe câți militanți au fost uciși sau răniți, dar avioanele americane sunt acum în afara oricărui pericol.

America nu a informat Irakul cu privire la atacuri înainte ca acestea să fie efectuate, a declarat dl Kirby.

El a subliniat că SUA nu caută un război cu Iranul și a spus că nu a existat nicio comunicare cu această țară de duminică, când trei membri ai serviciilor americane au fost uciși în Iordania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.