Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bombardierele ruse din Siria au atacat poziţii ale jihadiştilor de pe malul vestic al Eufratului

moscow times
rusia, militar, siria

Şase bombardiere cu rază lungă de acţiune TU-22M3 au efectuat lovituri aeriene asupra unor poziţii ale grupării Statul Islamic în Siria, pe malul vestic al fluviului Eufrat, a anunţat vineri Ministerul Apărării rus, citat de RIA Novosti, potrivit Reuters. Printre obiectivele ţintite se află atât grupuri de militanţi, cât şi fortificaţii ale jihadiştilor, conform Agerpres.

În urmă cu trei zile, şeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, a anunţat că 'faza activă a operaţiunii militare' în Siria, unde armata rusă intervine în sprijinul regimului lui Bashar al-Assad, 'se încheie', deşi încă există o serie de probleme. Lansată în 2015, intervenţia militară rusă în Siria a schimbat situaţia din teren permiţând în special armatei siriene să îndepărteze gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) din oraşul antic Palmira şi să-i alunge pe rebeli din bastionul lor Alep, în nordul ţării.

Forţele guvernamentale siriene i-au alungat duminică seara pe jihadişti din Boukamal, ultimul fief urban în Siria al jihadiştilor, care au pierdut cvasitotalitatea teritoriului pe care îl controlau începând din 2014. Armata rusă şi-a anunţat în octombrie anul trecut intenţia de a transforma instalaţiile portuare de la Tartous (nord-vest) în 'bază navală rusă permanentă'. La începutul intervenţiei militare ruse, în 30 septembrie 2015, baza aeriană Hmeimim a fost cedată militarilor ruşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.