Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bombe, proiectile, grenade şi cartuşe din Primul Război Mondial descoperite într-un sat din Vrancea

Antena 1
proiectil

Două bombe aruncător de 35 de kilograme, un proiectil exploziv de 100 de milimetri, grenade, proiectile explozive și cartușe de infanterie din timpul Primului Război Mondial au fost găsite de trei persoane, într-un sat din Vrancea, scrie Mediafax.

Potrivit ISU Vrancea, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani a fost solicitată, sâmbătă, să intervină în comuna Răcoasa, sat Varnița, după ce trei cetățeni au descoperit cu ajutorul detectoarelor de metale mai multe elemente de muniție provenite, cel mai probabil, din Primul Război Mondial.

Citește și: ISU Delta: 17 hectare au fost afectate de incendiu

„După asanarea terenului, specialiștii pirotehnicieni au ridicat două bombe aruncător de 35 kg, un proiectil exploziv calibru 100 mm, nouă proiectile explozive calibru 76 mm, 17 grenade și 15 cartușe infanterie”, a transmis, duminică, ISU Vrancea.

Elementele de muniție au fost preluate şi transportate în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat al ISU Vrancea și urmează să fie distruse.

Pirotehnicienii reamintesc populației că în cazul descoperirii de muniție neexplodată, trebuie să anunțe acest lucru, pentru a nu se întâmpla incidente grave. Muniția nu trebuie atinsă, deoarece aceasta prezintă încă pericol de explozie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.