Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bong Joon Ho, regizorul 'Parasite': 'Bariera lingvistică'' a fost înlăturată după nominalizările la Oscar

news.ro
academia americana de film oscar

Regizorul peliculei ''Parasite'', Bong Joon Ho, a spus că a fost surprins şi încântat după ce filmul său a primit luni şase nominalizări la premiile Oscar, o premieră pentru istoria cinematografiei din Coreea de Sud şi un semnal că limbajul nu mai reprezintă un obstacol în calea succesului global, informează Reuters, potrivit Agerpres.

''Parasite'', o comedie neagră despre clivajul dintre bogaţi şi săraci în Coreea de Sud, a obţinut o mult râvnită nominalizare în categoria ''cel mai bun film'', ''cel mai bun regizor'' - Bong Joon Ho, ''cel mai bun scenariu original'' şi ''cel mai bun lungmetraj internaţional''. 

"De fiecare dată când anunţau o nouă nominalizare, era atât de palpitant, întrucât nu am anticipat că se va întâmpla aşa", a declarat Bong pentru serviciul video al agenţiei de presă Reuters în cadrul unui interviu desfăşurat în California.

Citește și: Boris Johnson face aroganțe: Dieta vegană este 'o crimă împotriva iubitorilor de brânză'

Bong a menţionat anterior provocările lungmetrajelor internaţionale de a depăşi ''bariera lingvistică'' la nivel global, dar, a mai spus cineastul, nominalizările sugerează că aceste obstacole sunt pe cale să dispară. 

"Putem afirma acest lucru graţie internetului, reţelelor de socializare şi platformelor de streaming, întreaga societate se loveşte mai puţine bariere de acest tip şi e posibil ca 'Parasite' să beneficieze de pe urma acestei tendinţe globale'', a spus acesta. 

Într-o înregistrare video publicată online de compania distribuitoare NEON, unul dintre actorii din distribuţia filmului, Song Kang Ho, cuprins de bucuria aflării nominalizărilor, reuşeşte să nu verse cafeaua din cană în timp ce-şi manifestă entuziasmul alături de restul echipei filmului. 

"Semnul că eşti o vedetă globală: nu verşi cafeaua atunci când filmul tău este nominalizat pentru 'cel mai bun film'", a mai scris compania distribuitoare. 

Kwak Shin-Ae, directoarea studiourilor producătoare, Barunson E&A, a spus că este încântată de această primă nominalizare în categoria ''cel mai bun film'' a unei pelicule sud-coreene, dar că este dezamăgită că Song nu a obţinut o nominalizare pentru actorie în ciuda partiturii foarte importante pe care o interpretează în film. 

"Să fii nominalizat nu doar la categoria film străin este semnificativ întrucât pelicula depăşeşte bariera lingvistică şi naţională şi comunică în limbajul universal al cinemaului", a spus aceasta. 

Mulţi dintre sud-coreeni au vizionat filmul de mai multe ori şi sunt foarte mândri de nominalizare primită de această peliculă. 

"Am fost atât de fericit să aflu că în această dimineaţă 'Parasite' a fost nominalizat în mai multe categorii pentru premiile Academiei Americane de Film şi sper că filmul va avea rezultate bune", a spus Bae Young-Sil, 62 de ani, care se afla la cinematograf pentru a viziona un alt film. 

"Reflectă din plin partea întunecată a societăţii noastre'', a spus Kang Jin-Gu, un licean de 18 ani, referindu-se la modul în care pelicula reprezintă disparităţile sociale dintre bogaţi şi săraci în Coreea de Sud, cea de-a patra economie ca mărime din Asia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.