Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bono, solistul trupei irlandeze U2, va publica un volum de memorii despre 'oamenii, locurile şi posibilităţile' din viaţa sa

www.mirror.co.uk
bono

Primul volum de memorii semnat de Bono, solistul trupei irlandeze U2, va fi lansat anul acesta, a anunţat editura Penguin Random House, potrivit The Guardian.

De-a lungul timpului, s-a scris destul de mult despre cariera solistului trupei U2, însă este pentru prima dată când Bono scrie despre propria persoană. Intitulată ''Surrender'', autobiografia vorbeşte despre perioada de tinereţe a cântăreţului, petrecută în Dublin, despre moartea neaşteptată a mamei pe când artistul avea 14 ani, despre succesul trupei U2, precum şi despre acţiunile sale caritabile în lupta împotriva SIDA şi a sărăciei.

Volumul va conţine 40 de capitole, fiecare putând denumirea unei melodii U2. Bono a creat de asemenea 40 de desene originale pentru carte, potrivit Agerpres.ro.

O înregistrare video, în care Bono narează un extras din volumul de memorii, a fost lansat pe platformele digitale ale U2. Foloseşte animaţii inspirate din desenele lui Bono pentru a ilustra un fragment din capitolul ''Out of Control'', care vorbeşte cum a compus primul single U2, la aniversarea sa de 18 ani, cu exact 44 de ani în urmă.

Bono a spus că intenţia sa era ca volumul să ''deseneze în detaliu ceea ce până acum doar a schiţat în cântece. Oamenii, locurile şi posibilităţile din viaţa mea''. Artistul a spus că a ales titlul întrucât, pentru că a crescut în Irlanda anilor 1970, acţiunea de a se supune nu era un concept natural pentru el. Bono, ale cărui versuri au fost frecvent inspirate de creştinism, a spus că ''a se supune'' a fost ''un cuvânt căruia doar i-am dat târcoale până când mi-am pus în ordine gândurile pentru carte''.

''Mă lupt în continuare cu aceasta cea mai umilă dintre porunci. În trupă, în căsnicie, în credinţă, în viaţa mea ca activist'', a adăugat el, descriind cartea ca ''povestea unui pelerin care nu avansează... Cu o doză suficientă de umor de-a lungul drumului''.

Editorul volumului semnat de Bono, Reagan Arthur, a spus că el şi colegii lui se consideră ''norocoşi'' că starul rock irlandez ''nu doar că are o istorie personală spectaculoasă de împărtăşit'', dar este totodată ''un scriitor cu adevărat talentat''.

'''Surrender' este sincer, personal, ireverenţios şi profund - o autobigrafie impresionantă a unei vieţi remarcabile'', a spus el.

Venetia Butterfield, coordonatoarea publicării volumului în Marea Britanie, a adăugat că volumul este ''o carte extraordinară scrisă de un om extraordinar'', care promite să ''încânte cititorii din lumea întreagă''.

Bono, pe numele său real Paul David Hewson, i-a întâlnit pe The Edge, Larry Mullen Jr şi Adam Clayton la şcoală, iar împreună au format U2 în 1976, lansând primul lor album, ''Boy'', în 1980. De atunci, au lansat alte 13 albume de studio, precum şi turneul ''360°'', care s-a desfăşurat din 2009 până în 2011, şi care se menţine pe locul al doilea în topul turneelor cu cele mai multe încasări al unei trupe din toate timpurile. Până în prezent, U2 au vândut peste 157 de milioane de albume şi au câştigat 22 de premii Grammy, mai mult decât oricare alt duo sau trupă.

Bono este de asemenea cunoscut pentru activismul său. (RED), o campanie pe care a cofinaţat-o, a generat peste 700 de milioane de dolari în beneficiul Global Fund pentru tratamentul şi prevenirea SIDA în Africa. În 2016, Bono a cofinanţat Rise Fund, care investeşte în companii şi iniţiază schimbare socială pozitivă şi de mediu.

Bono a primit mai multe distincţii pentru muzica şi activismul său, inclusiv medalia de onoare Pablo Neruda din partea Chile, Legiunea de onoare din partea guvernului francez, un titlu nobiliar onorific din partea Regatului Unit, premiul Fulbright pentru înţelegere internaţională, şi a fost desemnat persoana anului de revista Time (alături de Bill şi Melinda Gates). Locuieşte în Dublin alături de soţia sa, Ali Hewson.

Volumul ''Surrender'' va fi publicat pe 1 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.