Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boom imobiliar în Mamaia: Peste 4500 de apartamente se află în dezvoltare

constructii imobiliare

Piaţa rezidenţială din Mamaia înregistrează un boom al construcţiilor, cu peste 4.500 de apartamente aflate în dezvoltare, potrivit unui comunicat al companiei de consultanţă imobiliară SVN Romania, potrivit AGERPRES.

Dintre acestea, peste 3.000 sunt programate pentru livrare în 2021.

Înregistrarea unui volum de livrări de peste 3.000 de locuinţe în 2021 ar fi sinonimă cu o majorare de peste 50% faţă de nivelul înregistrat în 2019, ultimul an cu date oficiale disponibile.

În Năvodari - Mamaia au fost de altfel livrate peste 8.000 de locuinţe în ultimii cinci ani, conform datelor Institutului Naţional de Statistică şi SVN România, cea mai mare parte dintre acestea fiind cumpărate ca locuinţe de vacanţă sau în scopul închirierii în timpul sezonului turistic de vară.

"Zona Mamaia înregistrează o dezvoltare amplă pe segmentul rezidenţial de mai mulţi ani. Pandemia şi restricţiile de la nivel internaţional au dus la un grad de ocupare de peste 95% în perioada iulie - august - prima jumătate din septembrie, turiştii alegând litoralul românesc în detrimentul destinaţiilor internaţionale. Piaţa de profil s-a diversificat ca ofertă, iar 2021 va aduce finalizarea mai multor proiecte de mari dimensiuni, cu multiple facilităţi, precum piscine, săli de fitness sau spaţii comerciale, care oferă şi servicii integrate de administrare - ingrediente care vor fi tot mai necesare pentru înregistrarea unui succes", afirmă Maria Andrei, vicepreşedinte SVN România.

Obţinerea unui grad de ocupare de 70% în perioada estivală prin închiriere către turişti ar aduce unui cumpărător al unui studio dublu în Mamaia un randament anual în euro de aproximativ 10% sau 7.500 de euro, conform tarifelor de închiriere din sezonul 2020.

Atingerea unui grad de ocupare cât mai ridicat, înspre 100%, poate aduce venituri anuale de peste 10.000 de euro în perioada estivală, sumă din care trebuie însă scăzute costurile lunare de administrare, mentenanţă şi curăţenie, care pot urca până la 200 de euro pe lună.

Potenţialul zonei Mamaia a atras în ultimii ani finalizarea mai multor unităţi rezidenţiale comparativ cu oraşul Constanţa, unde în ultimii cinci ani s-au predat peste 7.000 de locuinţe.

Constanţa a intrat însă într-un ciclu de creştere al pieţei imobiliare locale, cu tot mai multe proiecte de anvergură, în special pe segmentele spaţiilor logistice şi pe cel rezidenţial, dominat în special de investitori locali şi de proiecte care ţintesc segmentul mass market.

"Constanţa este al doilea - al treilea centru economic regional al ţării, conform indicatorilor macroeconomici, concurând cu Cluj - Napoca şi Timişoara. Migraţia populaţiei este în creştere, nu doar asociată activităţilor înrudite sezonului estival, tot mai multe persoane din judeţ sau din judeţele adiacente alegând să se mute în oraş. Potenţialul de dezvoltare este semnificativ pe termen mediu şi lung şi vom vedea în viitor şi proiecte de birouri moderne şi un număr tot mai mare de proiecte rezidenţiale ample, cu un număr ridicat de unităţi şi multiple facilităţi, care vor redefini conceptul de locuire din Constanţa", adaugă Maria Andrei.

Constanţa, incluzând şi localităţile limitrofe, este a patra mare piaţă rezidenţială regională din România, după Bucureşti - Ilfov, Cluj - Napoca şi Timişoara, cu un nivel anual de livrări de aproximativ 3.700 - 4.000 de apartamente şi case.

SVN România este unul dintre cele mai mari jucători activi pe piaţa de consultanţă imobiliară din România. Compania are şi două birouri regionale, în Braşov şi Cluj - Napoca, şi este consultantul şi agentul a peste 15 proiecte rezidenţiale amplasate în Bucureşti, Braşov, Cluj - Napoca, Constanţa, Sibiu şi Oradea.

SVN International Corp. are peste 200 de birouri în opt ţări şi regiuni, în care activează peste 1.600 de consultanţi imobiliari şi personal administrativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.