Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bordeluri, catușe și marijuana, teme de campanie în Canada

canada

Bordeluri, catuse si marijuana - aceste subiecte au facut parte din arsenalul de atacuri de campanie folosite de partidele din Canada pentru discreditarea adversarilor politici înaintea alegerilor legislative ce vor avea loc luni, 19 octombrie.

Dupa cum noteaza joi agentia Reuters, în cel mai recent mesaj electoral de acest fel, publicat în presa si adresat comunitatilor etnice, conservatorii premierului Stephen Harper (la putere din 2006) sustin ca liberalii, opozitia care îi devanseaza în sondaje, vor sa legalizeze prostitutia si sa deschida bordeluri, dar si sa faciliteze vânzarea de marijuana copiilor.

Desi liberalii neaga ca ar avea astfel de planuri, Harper a insistat miercuri ca respectivele clipuri sunt justificate si a respins acuzatia ca Partidul Conservator ar urma sa semene frica printre alegatori.

'Baietii ceilalti vor pretinde ca este vorba de teama, pe când tot ce încercam noi sa facem este sa atragem atentia asupra faptelor - fapte despre care ei nu sunt dispusi sa vorbeasca', le-a declarat el reporterilor.

Oficiali conservatori, întrebati în legatura cu acuzatia legata de deschiderea de bordeluri, au raspuns ca liderul liberal Justin Trudeau a votat la un moment dat împotriva unui proiect de lege vizând combaterea prostitutiei. 'Cred ca depinde de dl. Harper sa explice de ce alege sa-i induca în eroare pe canadieni în legatura cu mine', a replicat Trudeau.

Comunitatile etnice sunt un bazin important de votanti, asa încât, deloc întâmplator, liberalii difuzeaza mesaje electorale în presa prin care îi avertizeaza pe canadienii de data recenta ca guvernul le-ar putea retrage cetatenia. În apararea lor, conservatorii spun ca aceasta masura le va fi aplicata doar persoanelor condamnate pentru terorism.

La rândul sau, cel mai mare partid de opozitiei, Noul Partid Democratic (NDP), a început campania cu un clip ce prezenta câti dintre cei numiti de Harper au sfârsit prin a avea probleme cu legea. Clipul se încheia cu imaginea fostului secretar parlamentar al lui Stephen Harper încatusat, dupa ce a fost condamnat pentru nereguli în precedenta campanie.

Potrivit lui Michael Mulvey, profesor de marketing la Universitatea din Ottawa, aceste atacuri sunt importante pentru ca au drept public tinta alegatorii indecisi.

Cel mai intransigent clip electoral a fost însa difuzat de minuscula formatiune separatista Bloc Quebecois, care a afirmat ca liderul NDP, Thomas Mulcair, vrea sa inunde provincia Quebec cu femei musulmane purtatoare de val islamic.

Mulcair apara dreptul femeilor musulmane de a-si acoperi fata în timpul ceremoniei de acordare a cetateniei canadiene, pozitia sa fiind nepopulara printre votanti. Reactionând la clipul electoral, asistentul lui Mulcair, Karl Belanger, a scris pe Twitter: 'Frontul National tocmai a intrat în campanie', cu referire directa la partidul de extrema dreapta din Franta.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.