Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson a scăpat secretul: Ce sancțiuni va impune Occidentul, dacă Rusia atacă Ucraina

Vladimir Putin

SUA şi Marea Britanie vor încerca să oprească accesul companiilor ruse la dolari americani şi lire sterline dacă Kremlinul ordonă o invazie a Ucrainei, a declarat premierul britanic, Boris Johnson, pentru BBC, relatează Reuters.

"Planul pe care îl vedem este pentru ceva care ar putea fi cu adevărat cel mai mare război din Europa din 1945 în termeni de mărime", a spus Johnson, scrie agerpres.ro.

Citește și: Boris Johnson avertizează: 'Rusia plănuieşte cel mai mare război din Europa de după 1945'

"Am putea asista nu numai la o invazie prin est prin Donbas, ci, potrivit informaţiilor pe care le vedem, şi la una din nord, din Belarus, care ar duce la încercuirea chiar a Kievului, după cum ne-a explicat Joe Biden noaptea trecută", a adăugat el.

"Cred că mulţi oameni trebuie să înţeleagă pur şi simplu costul în vieţi omeneşti pe care l-ar presupune acest lucru, nu numai pentru ucraineni, ci şi pentru ruşi", a mai afirmat el.

Citește și: Totul arată că Rusia planifică un atac complet asupra Ucrainei (NATO)

Boris Johnson a spus că sancţiunile împotriva Rusiei în eventualitatea unei invazii vor merge mult mai departe decât s-a sugerat anterior în public.

El a spus că Regatul Unit şi Statele Unite vor opri companiile ruse "să facă tranzacţii în lire şi dolari", o mişcare despre care a spus că "ar lovi foarte, foarte rău" prin impactul ei, a relatat BBC.

Citește și: Intervenție `cu bocancul` pentru Rusia: Îngrijorările Rusiei cu privire la Ucraina trebuie `respectate`, spune diplomația chineză .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.