Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson convoacă o reuniune guvernamentală de criză pe tema situaţiei din Afganistan

Agerpres - Reuters
Boris Johnson

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a convocat o reuniune guvernamentală de criză vineri după-amiază pe tema situaţiei din Afganistan, a anunţat un purtător de cuvânt al Downing Street, relatează AFP şi Reuters.

Această reuniune intervine în contextul în care talibanii îşi continuă avansul în Afganistan şi a doua zi după anunţul Londrei privind trimiterea a circa 600 de militari pentru a-i evacua pe cetăţenii britanici din Afganistan.

"Prim-ministrul convoacă o reuniune în această după-amiază pentru a discuta despre situaţia din Afganistan", a spus purtătorul de cuvânt, fără a furniza alte amănunte.

Anterior, ministrul apărării britanic, Ben Wallace, a spus că Regatul Unit ar putea reveni în Afganistan dacă acest stat va începe să găzduiască din nou grupări precum Al-Qaida, care vor prospera şi probabil vor reprezenta din nou o ameninţare pentru Occident.

Talibanii au cucerit vineri al doilea şi al treilea cele mai mari oraşe din Afganistan, Kandahar şi Herat, în timp ce ambasadele străine se pregătesc să trimită trupe pentru a evacua personalul diplomatic din capitala Kabul.

Capitala Kabul, Mazar-i-Sharif, principalul oraş din nord, şi Jalalabad (est) sunt singurele trei mari oraşe aflate încă sub controlul guvernului afgan

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.