Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson, despre recentele incidente antisemite: Nu există nicio scuză pentru importarea prejudecăţilor

smartradio.ro
Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a declarat joi în faţa unor responsabili ai comunităţii evreieşti că "nu există nicio scuză pentru importarea prejudecăţilor" în Regatul Unit, condamnând recentele incidente antisemite ce au zguduit această ţară, informează AFP.

"Indiferent care este situaţia în Orientul Mijlociu, nu există nicio scuză pentru importarea prejudecăţilor pe străzile ţării noastre. Sub nicio formă", a declarat Boris Johnson primindu-i la Downing Street pe marele rabin Ephraim Mirvis în persoană şi pe alţi şapte responsabili ai comunităţi evreieşti în mod virtual, scrie Agerpres.ro.

Recentele incidente survenite în Regatul Unit, precum agresarea unui rabin lângă o sinagogă sau "parada dezgustătoare" în timpul căreia au fost proferate "discursuri ale urii pe străzile Londrei sunt intolerabile", a denunţat şeful guvernului conservator.

Poliţia a arestat recent patru bărbaţi suspectaţi că au proferat injurii şi ameninţări antisemite dintr-o maşină. O înregistrare cu acest incident a fost difuzată pe reţelele sociale şi a suscitat numeroase condamnări.

Incidentul a avut loc la o zi după o manifestaţie pro-palestiniană la Londra ce a reunit mii de persoane, pe fondul confruntărilor între Israel şi Hamas.

"Condamn antisemitismul sub toate formele şi sunt total solidar cu comunitatea noastră evreiască", "nu este loc pentru antisemitism în Regatul Unit", a declarat Boris Johnson.

La rândul său, marele rabin Mirvis şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu escaladarea antisemitismului în Regatul Unit. "Ceea ce noi vedem în acest moment este fără precedent", a spus el.

Potrivit Community Safety Trust, organizaţie care recenzează incidentele antisemite, numărul acestora a crescut recent de şase ori, ajungând la 116 în cele 11 zile care au urmat după 8 mai, comparativ cu cele 11 zile precedente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.