Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson este favoritul clar în cursa internă pentru postul de lider al Partidului Conservator - Ar pute să o înlocuiască pe Theresa May

forbes.com
boris johnson

Boris Johnson, fostul ministru de Externe şi un politician pro-Brexit, este principalul favorit printre membrii Partidului Conservator pentru a o înlocui pe Theresa May la conducerea partidului şi implicit în funcţia de premier, relatează Reuters potrivit news.ro.

Conform unui sondaj YouGov comandat de The Times, 39% dintre conservatori l-ar vota pe Johnson iar pe locul doi se situează fostul ministru al Brexitului, Dominic Raab, cu doar 13%.

Premierul britanic Theresa May a promis că va anunţa în prima săptămână din iunie, după ce acordul Brexitului va fi votat în parlament, când va fi ales succesorul său.

May a supravieţuit unui vot de neîncredere al parlamentarilor conservatori la sfârşitul lui 2018 iar regulile partidului prevăd că ea nu mai poate fi contestată până în decembrie 2019.
Însă May se află sub o presiune din ce în ce mai mare de a părăsi guvernul în această vară în urma impasului în negocierile pentru Brexit şi a rezultatelor slabe obţinute de conservatori la alegerile locale din Anglia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.