Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson îl îndeamnă pe Jeremy Corbyn 'să fie bărbat' şi să voteze în favoarea alegerilor anticipate pe care le vrea la 12 decembrie

Agerpres
Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson l-a îndemnat vineri seara pe liderul opoziţiei Jeremy Corbyn ”să fie bărbat” şi să-i susţină îndemnul la alegeri anticipate la 12 decembrie, în vederea unei ieşiri din impasul Brexitului, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Este timpul ca Jeremy Corbyn să comporte ca un bărbat”, a declarat liderul conservator la Sky News.

”Să organizăm alegeri la 12 decembrie”, a tunat el.

Boris Johnson a îndemnat joi la organizarea unui scrutin anticipat, după ce deputaţii au adoptat marţi în principiu acordul retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană pe care el l-a încheiat cu Bruxelelul, dar care au refuzat să examineze acordul potrivit unui calendar accelerat, aşa cum voia premierul, pentru ca Brexitul să aibă loc la 31 octombrie.

Jeremy Corbyn a reafirmat joi seara că Partidul Laburist nu va vota în favoare unor alegeri atât timp cât nu este îndepărtată ameninţarea unui Brexit fără acord (”no deal”).

Voturile laburiştilor sunt indispensabile în vederea organizării unui asemenea scrutin, care este necesar să fie aprobat prin vot de douătreimi dintre deputaţi.

Citește și: Un militar rus a ucis opt militari şi a rănit alţi doi într-o bază din Siberia

Liderul laburist a declarat că el vrea să aştepte decizia UE cu privire la amânarea cu trei luni a Brexitului pe care şeful Guvermului conservator a fost nevoit să ceară, deputaţii voind astfel să evite un ”no deal” păgubitor pentru economie.

Europenii au ajuns la un acord asupra unei noi amânări a Brexitului, însă nu au luat vineri o decizie cu privire la durata acestei amânări, iar o nouă reuniune a amabsadorilor Celor 27 urmează să aibă loc luni sau marţi, potrivit mai multor surse europene.

Boris Johnson, care s-a opus întotdeuana unei amânări, a dat asigurări, cu şase zile înaintea acestei date fatidice, că realizarea promisiunii sale a unui Brexit la 31 octombrie este ”în continuare posibilă”.

”Din nefericire, asta depinde de ceea ce va spune UE”, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.