Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson promite că va contracara influenţa malignă a Rusiei în Ucraina

Agerpres
Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a promis joi că va conlucra cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a contracara "influenţa malignă" a Rusiei şi a oferit sprijinul Regatului Unit pentru apărarea şi securitatea Ucrainei, informează Reuters 

Regatul Unit şi Ucraina au încheiat o înţelegere de parteneriat ce include un acord de liber schimb privind bunurile, serviciile, precum şi cotele şi taxele vamale.

"Cei doi lideri au discutat despre importanţa de a conlucra pentru a contracara influenţa malignă a Rusiei, atât în Ucraina, cât şi în întreaga regiune", a informat un purtător de cuvânt al premierului britanic. "Ei şi-au exprimat de asemenea îngrijorarea comună cu privire la situaţia din Belarus. Premierul a subliniat măsurile pe care le-a luat Regatul Unit ca răspuns la abuzurile comise în această ţară (Belarus) împotriva drepturilor omului, inclusiv impunerea de sancţiuni", a adăugat acesta.

Citește și: Situație tensionată în PSD: Gabriela Firea, presată ca să scape de Petre Roman, Dumitru Dragomir și Anghel Iordănescu din CGMB

Boris Johnson a salutat recenta decizie a NATO de a acorda Ucrainei statutul de partener cu oportunităţi sporite în relaţia cu Alianţa Atlanticului de Nord (Enhanced Opportunities Partners/EOP).

Noul statut al Ucrainei îi va permite să participe la mai multe programe şi exerciţii şi să aibă un acces mai mare la informaţiile clasificate ale NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.