Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson refuză un pachet de măsuri sociale, în ultimele zile ale mandatului

Agerpres - Reuters
Boris Johnson

Premierul britanic demisionar Boris Johnson a refuzat, luni, apelurile în sensul aplicării unor măsuri pentru atenuarea efectelor inflaţiei, argumentând că vor fi luate de viitorul Cabinet guvernamental, dar opoziţia laburistă acuză Partidul Conservator că "a pierdut controlul" asupra economiei.

Fostul prim-ministru laburist Gordon Brown i-a cerut premierului în funcţie, Boris Johnson, să discute cu potenţialii succesori, Rishi Sunak şi Liz Truss, despre măsuri de ajutare a familiilor afectate de creşterea costurilor de întreţinere, informează Mediafax.

Însă Guvernul de la Londra a comunicat că premierul demisionar Boris Johnson nu se va consulta cu cei doi candidaţi la postul de prim-ministru şi nu va lua nicio măsură. "Veţi înţelege că, în mod convenţional, nu acest prim-ministru face intervenţii fiscale majore în această perioadă. Va fi sarcina viitorului premier", a transmis Downing Street, conform publicaţiei The Evening Standard.

Însă Partidul Laburist, aflat în opoziţie, a criticat dur atitudinea Guvernului. "O criză economică precum aceasta necesită o conducere puternică şi acţiuni urgente, în schimb, avem un Partid Conservator care a pierdut controlul şi este blocat cu doi candidaţi de continuitate care pot oferi mai mult doar în aceeaşi abordare", a declarat Rachel Reeves, un lider laburist, potrivit cotidianului The Guardian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.