Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson s-a SUCIT într-o săptămână: Ce propunere are pentru omologii americani și europeni

syria.liveuamap.com
siria

Plecarea de la putere a preşedintelui Bashar al-Assad este esenţială pentru soluţionarea conflictului din Siria, a declarat marţi ministrul de externe britanic Boris Johnson, înaintea unor convorbiri cu omologi americani şi europeni, informează DPA. 

Johnson are prevăzută o întrevedere la Londra cu secretarul de stat american, John Kerry, înainte de o întâlnire cu acesta şi cu omologii din Germania, Franţa şi Italia consacrată crizei siriene.

Scandal la Curtea de Apel Pitești. Inculpații din dosarul 'Berevoeşti' vor să fie LIBERI


De asemenea, în cursul serii Johnson şi Kerry vor aborda situaţia din Yemen cu miniştrii de externe din Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite. 

''Trebuie să fim mai activi, mai angajaţi şi mai receptivi, aşa că sunt încântat că avem această ocazie de a primi la Londra omologi de-ai mei pentru întâlniri importante cu privire la conflictele din Siria şi Yemen'', a afirmat Boris Johnson înaintea discuţiilor.

Lovitură GREA pentru Smiley. Este așteptat în faţa judecătorilor


''Îmi voi spune clar părerea conform căreia suferinţa poporului sirian nu va lua sfârşit atât timp cât Al-Assad rămâne la putere. Comunitatea internaţională, inclusiv Rusia, trebuie să fie unită în această privinţă'', a adăugat şeful diplomaţiei britanice. 

Într-un editorial apărut săptămâna trecută în The Telegraph, înaintea numirii sale în postul de ministru de externe, Johnson a susţinut că puterile occidentale trebuie să coopereze cu Bashar al-Assad şi cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a găsi o soluţie la criza din Siria şi a înfrânge forţele grupării jihadiste Stat Islamic, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.