Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson se va întâlni la Dublin cu omologul său irlandez, Leo Varadkar, pentru a discuta despre Brexit

Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a declarat marți că se va întâlni la începutul săptâmănii viitoare la Dublin cu omologul său irlandez Leo Varadkar pentru a încerca să ajungă la un acord privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Surse Cazul Caracal. Ce se va întâmpla astăzi

Johnson a declarat în timpul discursului susținut la deschiderea sesiunii parlaemntare de marți că a înregistrat progrese în discuțiile cu UE pentru a schimba termenii acordului negociat de predecesoarea sa Theresa May.

Argumentând că există alte căi pentru a evita orice întoarcere la o graniță dură intre Irlanda și Irlanda de Nord, Johnson le-a transmis parlamentarilor: ”De asemenea, vom discuta în curând despre asta cu UE, și voi discuta acest aspect cu premierul irlandez Leo Varadkar când mă voi întâlni cu el, luni, la Dublin”.

Citește și: EXCLUSIV Fostul șef al Poliției Caracal și soția sa, proaspăt pensionați, au încercat să-și ascundă veniturile?

Partidul Conservator din Marea Britanie, condus de premierul Boris Johnson, a pierdut marți majoritatea în Parlament după ce conservatorul Phillip Lee a demisionat din partid.

În discursul susținut în Camera Comunelor, premierul Boris Johnson a declarat că își dorește continuarea negocierilor privind ieșirea Marii Britanii din Blocul comunitar, dar a spus că planurile unor parlamentari conservatori de a bloca din punct de vedere legal un Brexit fără Acord pe 31 octombrie va „distruge orice șansă de a negocia un nou Acord”.

Liderul Partidului Laburist, principala formațiune de opoziție, a declarat, în urma demisiei lui Lee, că partidul lui Boris Johnson „nu are mandat, nu are morală și, începând de astăzi, nici majoritate”.

Citește și: Viorica Dăncilă îl atenționează pe Klaus Iohannis: Au trecut deja câteva zile

Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit. Boris Johnson speră să reuşească astfel să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană în orice condiţii, inclusiv fără niciun acord Brexit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.