Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson trebuie să predea o serie de documente parlamentarilor care anchetează scandalul 'Partygate'

Reuters - Agerpres
Boris Johnson

Justiţia britanică a dispus ca premierul britanic în exerciţiu Boris Johnson să predea o serie de documente parlamentarilor care anchetează dacă el a minţit forul legislativ atunci când a negat că a participat la petreceri pe proprietatea guvernului în perioada lockdown-urilor impuse din cauza pandemiei de COVID-19, relatează vineri dpa.

Comisiei pentru privilegii a Camerei Comunelor i-a trimis o scrisoare lui Boris Johnson şi şefului de cabinet Simon Case în care solicită detalii referitoare la ancheta privind scandalul Partygate.

Documentele vizate includ jurnale, invitaţii pe e-mail şi mesaje pe WhatsApp, precum şi parole de intrare în reşedinţa din Downing Street 10.

Şefa comisiei parlamentare, Harriet Harman, le-a transmis lui Johnson şi Case că până la 15 august trebuie să predea documentele solicitate, potrivit Agerpres.ro.

Pe 21 aprilie, legislativul britanic a lansat o anchetă împotriva premierului Boris Johnson, acuzat că a indus în eroare legislativul de la Londra prin reacţiile sale iniţiale la informaţii conform cărora a încălcat măsurile de combatere a pandemiei de coronavirus.

Boris Johnson a prezentat scuze în parlament pentru că a participat la o petrecere în grădina din Downing Street 10, în timpul primului lockdown determinat de criza COVID-19, declarând că regretă ce a făcut şi că a crezut că întâlnirea respectivă, desfăşurată în 20 mai 2020, era o reuniune de lucru.

Conform mai multor media, petrecerea respectivă ar fi fost organizată în grădina din Downing Street pe 20 mai 2020 în prezenţa liderului conservator şi a soţiei sale, Carrie, într-o perioadă când interacţiunile sociale erau limitate drastic.

În mai 2020, locuitorii din Marea Britanie nu se puteau întâlni decât cu o singură persoană în afara locuinţei, într-un loc public, în exterior şi cu condiţia de a păstra o distanţă de doi metri.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.