Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson: 'Trebuie să suportăm facturi mari la energie pentru învingerea lui Putin'

Twitter.com
boris johnson volodimir zelenski

Boris Johnson i-a îndemnat pe britanici să reziste la creșterea facturilor la energie, deoarece acestea reprezintă „prețul" plătit pentru invazia rusă, iar ucrainenii „plătesc cu sângele lor" în acest conflict.

Boris Johnson a călătorit miercuri la Kiev, într-o demonstrație de forță și solidaritate cu Ucraina, după șase luni de război cu Federația Rusă.

În timp ce se afla acolo, el a declarat că Marea Britanie trebuie să "păstreze cursul" facturilor în creștere și "să continue", deoarece acesta este prețul pentru "relele lui Vladimir Putin", relatează publicația britanică LBC.

„Știm că, dacă noi plătim în facturile noastre de energie pentru relele lui Vladimir Putin, oamenii din Ucraina plătesc cu sângele lor. De aceea știm că trebuie să menținem cursul. Pentru că dacă Putin ar reuși, atunci nicio țară din perimetrul Rusiei nu ar fi în siguranță și ... [asta] ar fi o lumină verde pentru fiecare autocrat din lume că granițele pot fi schimbate prin forță. Tuturor prietenilor noștri, le spun doar atât - trebuie să continuăm să mergem înainte. Trebuie să arătăm, ca prieteni ai Ucrainei, că avem aceeași rezistență strategică ca și poporul ucrainean”, a spus Johnson.

Boris Johnson a postat o fotografie pe rețelele de socializare în care apare alături de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, după călătoria surpriză la Kiev. „Ceea ce se întâmplă în Ucraina contează pentru noi toți. Acesta este motivul pentru care mă aflu astăzi la Kiev. Acesta este motivul pentru care Marea Britanie va continua să fie alături de prietenii noștri ucraineni. Cred că Ucraina poate și va câștiga acest război".

Context

Facturile la energie ale britanicilor vor crește cu 80%, ajungând la o medie de peste 3.500 de lire (4.200 de euro) pe an începând din octombrie, a anunțat vineri autoritatea de reglementare, ceea ce va arunca milioane de gospodării în sărăcie energetică și va pune în pericol afacerile dacă guvernul nu intervine, transmite Reuters.

Directorul general al Ofgem, Jonathan Brearley, a declarat că această creștere va avea un impact masiv asupra gospodăriilor din Marea Britanie și că este probabilă o altă creștere în ianuarie, deoarece decizia Rusiei de a limita aprovizionarea Europei duce prețurile en-gros la gaze la niveluri record. „Aceasta este o catastrofă", a declarat Martin Lewis, principalul campion al drepturilor consumatorilor din Marea Britanie, avertizând că oamenii vor muri în această iarnă dacă vor înceta să gătească mâncare sau să își încălzească locuințele. Brearley a declarat că răspunsul guvernului trebuie să fie pe măsura dimensiunii crizei.

O propunere a Partidului Laburist, aflat în opoziție, de înghețare a prețurilor la energie ar putea costa aproximativ 60 de miliarde de lire sterline pe an.

Presiunile sunt resimțite în toată Europa, dar în Marea Britanie, care depinde în special de gaz, creșterile de prețuri sunt amețitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.