Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Boris Johnson: 'Putin a încălcat atât de multe acorduri internaționale încât nu le pot enumera pe toate'

Agerpres
Boris Johnson

Lui Vladimir Putin nu trebuie să i se permită să repete anexarea Crimeii în alte părți ale Ucrainei, a declarat Boris Johnson în fața liderilor mondiali.

Premierul a declarat că aliații ar trebui să continue să sprijine Ucraina până când forțele rusești se vor retrage de pe "întregul" teritoriu al acesteia.

"Vladimir Putin a încălcat atât de multe acorduri internaționale încât nu le pot enumera pe toate", a declarat Boris Johnson.

Crimeea a fost anexată de Rusia în 2014, iar Boris Johnson a avertizat că Putin va încerca să repete procesul în alte părți ale Ucrainei după invazia forțelor Moscovei care a început în urmă cu șase luni.

Într-un discurs la distanță în cadrul conferinței internaționale pentru Platforma Crimeei, găzduită de președintele Ucrainei, Johnson a declarat că peninsula a fost transformată într-o "tabără armată" de către Rusia începând din 2014 și a fost folosită ca una dintre rampele de lansare pentru invazia din februarie, informează independent.co.uk.

Johnson a declarat că anexarea Crimeei de către Rusia "sau a oricărui alt teritoriu ucrainean" nu trebuie să fie recunoscută niciodată.

"În fața agresiunii lui Putin, trebuie să continuăm să le oferim prietenilor noștri ucraineni tot sprijinul militar, umanitar, economic și diplomatic de care au nevoie până când Rusia va pune capăt acestui război îngrozitor și își va retrage forțele de pe întreg teritoriul Ucrainei", a spus el.

Discursul său la conferința Platformei Crimeea a avut loc în ajunul zilei independenței Ucrainei.

Importanța acestei zile a condus la îngrijorări că Rusia ar putea intensifica acțiunile militare, iar Statele Unite au emis o alertă de securitate cu privire la perspectiva unor lovituri împotriva "infrastructurii civile și a facilităților guvernamentale din Ucraina în zilele următoare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.