Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson vrea alegeri ca cetățenii să decidă cine va negocia Brexitul, dacă parlamentarii votează împotriva Guvernului său

Boris Johnson

Prim-ministrul Boris Johnson a fost clar, în cazul în care parlamentarii decid să voteze împotriva Guvernului său, marți, atunci cetățenii britanici vor trebui să decidă cine va negocia cu Uniunea Europeană în urma unor alegeri, a anunțat purtătorul de cuvânt al acestuia, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Viorica Dăncilă îl atenționează pe Klaus Iohannis: Au trecut deja câteva zile

"Premierul a fost foarte clar ... dacă parlamentarii vor vota în această seară pentru a arunca la gunoi poziția de negociere a Marii Britanii, pentru a preda puterea opoziției, că următorul pas logic pentru acest prim-ministru este ceva ce nu dorește ... alegeri", a anunțat purtătorul său de cuvânt.

"Atunci cetățenii britanici pot decide cine merge la Bruxelles pentru a lua această decizie", a precizat, repetând că, dacă parlamentarii conservatori vor vota împotriva guvernului sau se vor abține, atunci vor fi expulzați din grupul partidului din Parlament.

Partidul Conservator din Marea Britanie, condus de premierul Boris Johnson, a pierdut marți majoritatea în Parlament după ce conservatorul Phillip Lee a demisionat din partid.

Citește și: Surse Cazul Caracal. Ce se va întâmpla astăzi

Premierul conservator Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit. Boris Johnson speră să reuşească astfel să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană în orice condiţii, inclusiv fără niciun acord Brexit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.