Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boss-ul de la Posta Romana dicteaza si viata personala a poștașilor

Poșta Română
camion posta romana

Contractul Colectiv de Muncă în vigoare la nivelul Companiei Naționale Poșta Română, publicat pe site-ul Poștei Române, la secțiunea Raportare guvernanță corporativă, conține, la art. 55.2 Alocații, remize, compensări, punctul f) și acordarea de bonusuri și comisioane pentru angajați, stabilite prin documente normative interne.

Printre acestea, acordarea "alocației de rechizite pentru copiii școlari în clasele 0-8, în valoare de 100 lei/ an. Alocația se acordă începând cu anul 2023, anual, în luna august, salariaților care au calitatea de părinți."

Foarte frumos, am putea spune și de ajutor pentru salariații care au copii la școală, mai ales în condițiile în care poștașii sunt remunerați pentru munca lor cu salariul la nivelul minimul pe economie.

În dorința de a controla totul, directorul general provizoriu s-a gândit să intervină și în acest aspect al vieții poștașilor. Așa că, în loc să le dea lor banii- alocația de rechizite, așa cum scrie în CCM, iar ei să aibă libertatea să cumpere rechizitele recomandate de fiecare învățător și profesor în parte,  Ștefan a decis să mai facă o achiziție de la cine știe ce firmă agreată și să le vâre pe gât pentru copiii lor, ghiozdanul pregătit de echipa lui, cu rechizitele dorite și alese de oamenii lui, fără nicio legătură cu realitatea în care își duc viața poștașii.

Ceea ce pare să nu ia în calcul Ștefan este că alocația, stabilită prin CCM, devine un drept al salariatului, exprimat în bani, cu o valoare clară de 100 lei. Fondul din care s-ar cheltui acești bani este Fondul de salarii.

Achiziția de rechizite de către companie, printr-o procedură ce se supune rigorilor legislației achizițiilor, se face din fondul de cheltuieli al companiei!

Două tipuri de cheltuieli. Două linii bugetare distincte în BVC-ul companiei.

Cum se numește mutarea banilor pentru alocațiile de rechizite din fondul de cheltuieli de natură salarială, care cuprinde atât cheltuielile cu salariile, cât și bonusurile și căruia i se aplică toate taxele în fondul de cheltuieli cu bunuri și servicii al companiei?

De ce nu respectă Valentin Ștefan CCM-ul semnat de el însuși?  Ce firmă este căștigătoarea acestei noi achiziții?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.