Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Botswana intenţionează să elibereze permise de vânătoare pentru uciderea a circa 300 de elefanţi

chimpreports.com
elefanți

Botswana intenţionează să elibereze permise de vânătoare pentru uciderea a 294 elefanţi la deschiderea sezonului de vânătoare din acest an, în luna aprilie, informează DPA.

Potrivit directorului parcului naţional responsabil cu emiterea licenţelor, Kabelo Senyatso, acestea vor fi vândute companiilor de safari care operează în această ţară est-africană, iar prin intermediul acestora, vor fi puse la dispoziţia vânătorilor de trofee din toată lumea, potrivit Agerpres.ro.

Viitorul sezon de vânătoare din Botswana se desfăşoară între 3 aprilie şi 13 septembrie.

În luna decembrie a anului trecut, Botswana a eliberat permise pentru uciderea a 83 de elefanţi. Veniturile obţinute din vânzarea acestor permise urmează să fie folosite pentru bunăstarea animalelor.

Ţara are una dintre cele mai mari populaţii de elefanţi din lume, însă decizia sa de a ridica interdicţia privind vânătoarea de elefanţi în 2019 a stârnit indignare la nivel internaţional în rândul activiştilor pentru drepturile animalelor.

În timp ce activiştii pun la îndoială beneficiile unor astfel de ucideri, vânătorii le apără atrăgând atenţia asupra avantajelor pentru populaţia locală.

În timp ce numărul elefanţilor este în scădere în multe regiuni din Africa, în Botswana populaţia de elefanţi a crescut de la aproximativ 50.000 de exemplare în 1991 la peste 130.000 în prezent - aproape o treime din totalul numărului total de elefanţi din Africa - potrivit cifrelor oficiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.