Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Box: Britanicul Tyson Fury îi dă termen până luni lui Anthony Joshua să accepte sau nu o confruntare

www.news.roâ
mănuși box

Britanicul Tyson Fury, campionul mondial al "greilor" în versiunea WBC, i-a dat termen până luni compatriotului său, Anthony Joshua, să semneze contractul pentru o viitoare confruntare, scrie AFP.

Într-o postare pe o reţea de socializare, Fury a spus: "Eram optimist acum vreo trei săptămâni, dar nu ar trebui să dureze atât de mult până să semnezi un contract. Ori decizi luni cel târziu, ori dacă nu voi găsi pe altcineva. Nu stau să pierd timpul după cineva care a pierdut trei din ultimele sale cinci lupte. Este deja un lucru important faptul că acord o şansă la titlul mondial", a scris Fury, potrivit Agerpres.

La începutul acestei luni, boxerul britanic Anthony Joshua dădea de înţeles că este dispus să-l înfrunte în luna decembrie pe compatriotul său Tyson Fury, campionul mondial al en titre, care i-a lansat provocarea publică de a lupta pentru centura cu diamante a greilor, versiunea WBC.

Joshua, în vârstă de 32 de ani, a suferit a doua înfrângere consecutivă în faţa ucraineanului Oleksandr Usik, campionul WBA, WBO, IBF şi IBO, în meciul revanşă desfăşurată luna trecută la Jeddah (Arabia Saudită), şi a afirmat că doreşte să revină în ring până la sfârşitul anului.

Fury anunţase în luna aprilie a acestui an că îşi va respecta promisiunea făcută soţiei sale de a se retrage, dar ulterior a spus că va lupta din nou.

"Cred că aţi auzit cu toţii că voi lupta în curând, în următoarele luni", preciza Fury într-o înregistrare video adresată direct fostului campion mondial, pe reţelele de socializare. "Anthony Joshua, ştiu că tocmai ai pierdut o luptă în faţa lui Usik şi eşti lipsit de succes în acest moment, şi aş vrea să-ţi ofer oportunitatea de a lupta cu mine pentru titlul de campion mondial WBC la categoria grea, în următoarele luni. Vii după o luptă în 12 runde, aşa că eşti în formă, eşti pregătit. Îţi dau un preaviz de câteva luni... Anunţă-mă dacă eşti interesat, dacă nu voi alege alt adversar", spunea şi atunci Fury.

Joshua răspundea la această provocare, afirmând că este dispus să lupte dacă Tyon Fury îşi va respecta cuvântul. "Nu port discuţii online doar pentru popularitate. Aşa că dacă eşti într-adevăr hotărât, contactează 258 MGT (compania de management a lui Joshua). Voi fi gata în decembrie", afirma Anthony Joshua.

Oleksandr Usik anunţase, la rândul său, după victoria de la Jeddah, că este interesat doar de o luptă cu Fury, însă conform informaţiilor din presă ucraineanul nu va mai urca în ring anul acesta, pentru a se odihni şi a-şi petrece timpul alături de familia sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.