Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boxerul Anthony Joshua cere să fie efectuate mai multe teste doping inopinate, după anularea meciului cu Whyte

realitateadebrasov.net
box manusi

Boxerul britanic Anthony Joshua, fostul campion mondial al categoriei grea (WBA, WBO, IBF şi IBO), a opinat că boxul are o problemă de dopaj şi a cerut mai multe teste inopinate, la câteva zile după ce meciul cu Dillian Whyte, prevăzut pe 12 august, a fost anulat din cauza unui test pozitiv, transmite Reuters.

Cei doi pugilişti britanici urmau să se înfrunte pe O2 Arena din Londra, într-o revanşă a meciului din 2015, câştigat atunci de Joshua, conform agerpres.

Meciul de sâmbătă a fost anulat după ce Asociaţia voluntară antidoping (VADA) a depistat un rezultata analitic pozitiv la un control inopinat.

Whyte a ispăşit o suspendare de doi ani între 2012 şi 2014, după un test pozitiv la un stimulent interzis.

''Există o problemă de dopaj în sport, cu siguranţă. Se întâmplă în box, nu este pentru prima oară şi nu va fi nici ultima oară. Dar cum pot oamenii să scape cu dopajul dacă sunt teste aleatorii? Eu sunt testat tot anul. În fiecare trimestru, trebuie să-mi transmit locaţia: unde voi fi în fiecare zi, aşa că ei pot apărea pentru un test inopinat. Fac asta în fiecare zi din 2011, aşa că nu ştiu de ce sunt sub presiune şi alţi boxeri nu sunt. Când semnezi cu un promotor, ei ar trebui să impună asta în contract'', a spus Joshua.

Boxul profesionist nu a aderat la codul Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA), iar VADA oferă servicii de reglementare pentru anumiţi boxeri sau promoţii.

Whyte nu este un caz izolat de dopaj în boxul britanic. Fostul campion mondial la super-uşoară, Amir Khan a fost suspendat doi ani în aprilie pentru un test pozitiv la o substanţă depistată după meciul pierdut cu Kell Brook.

Joshua, în vârstă de 33 de ani, rămâne în acest an cu o victorie neconvingătoare la puncte împotriva americanului Jermaine Franklin în aprilie, care i-a ridicat însă moralul după două înfrângeri consecutive în faţa ucraineanului Aleksandr Usik, care l-a deposedat de centurile mondiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.